X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Jongeren zomervakanties

Jongeren zomervakanties

Door: Ruud - Op: 17-04-2013 - Gewijzigd: 25-01-2019
De zomervakantie is de ultieme tijd om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Voor jongeren betekent dit vaak dat ze op vakantie gaan naar een zogenoemde jongerenvakantie bestemming. Dit zijn vakantiebestemmingen die helemaal zijn ingericht op jongeren en dus ook aan al deze behoeftes voldoen. Zo beschikken deze plekken over veel discotheken, clubs of bars, waar de jongeren in de avonduren veelvuldig te vinden zijn. Overdag bestaat deze vakantie vaak uit het strand en/of het zwembad. Benieuwd naar deze vakantiebestemmingen? Lees dan nu snel verder.

Meer info over minimum leeftijd

De zomervakantie is de tijd van het jaar om te ontspannen en te genieten van het mooie weer. Voor jongeren is dit echter vaak anders. Veel jongeren gebruiken de zomervakantie om naar een vakantiebestemming te gaan waar veel andere jongeren zijn en waar ze dag en nacht kunnen feesten. Deze plekken zijn vaak in warme landen gelegen en dicht bij de zee.

De Costa's van Spanje

Spanje is één van de meest populaire vakantiebestemming onder jongeren. Voor veel jongeren wordt dit dan ook gezien als een heerlijke strandvakantie waarbij je flink kunt feesten. De bekendste Costa van Spanje is de Costa Brava, hier liggen de meest bekende vakantiebestemmingen van Spanje, zoals Lloret de Mar, Blanes en Calella. Naast de Costa Brava is de Costa Dorada ook populair. De bekendste badplaats van de Costa is Salou. In deze steden kun je alle ingrediënten vinden voor de ultieme jongerenvakantie. Verblijf in een vakantie villa of appartement en proef de gezellige Spaanse sfeer. Of kies voor een actieve vakantie en ga bijvoorbeeld surfen in Spanje.

Populaire Oost-Europese bestemmingen

Sinds een aantal jaren zijn de Oost-Europese landen ook steeds meer in opkomst als vakantiebestemming. Zo ligt in Griekenland het bekende Chersonissos, waar jongeren zich helemaal kunnen laten gaan. Een vakantiehuis met privé zwembad met je vrienden is dan echt een droom vakantie! Een ander land dat in opkomst is, is Bulgarije. Hier ligt de bekende badplaats Sunny Beach. Deze bestemming wordt steeds populairder en hier komen dus ook steeds meer Nederlanders op af. Dit is ook te merken aan het aantal Nederlandse feestgelegenheden dat nu steeds groter wordt. Naast Bulgarije en Griekenland beschikt Hongarije nu ook over een populaire badplaats voor jongeren. Dit is de plaats Siofok. Hier kun je voor een goed betaalbaar bedrag een hele avond lang goed stappen. Deze Oost-Europese steden worden steeds populairder onder de Nederlandse jongeren, vooral nu ze nog relatief goedkoop zijn. Bijvoorbeeld een jongerenvakantie in Budapest in combinatie met een bezoek aan het Sziget festival, een van de leukste festivals van Europa. Ook Praag is heel populair. Een boek bijvoorbeeld een weekendjeweg of stedentrip naar Tjechie in de meivakantie en geniet van lekker weer zonder grote drukte van hordes toeristen. Boek nu snel een appartement of vakantiehuisje, zodat je je kunt gaan verheugen op de perfecte vakantie.

Nederlandse vakantiebestemmingen

Niet alleen in het buitenland gaan jongeren op een jongerenvakantie, maar er zijn ook een aantal plaatsen in Nederland waar deze jongeren bijeenkomen. Vooral voor jongeren die voor het eerst met hun vrienden op vakantie gaan, is Nederland uitermate geschikt. Mocht er iets gebeuren, dan kan de familie snel ter plaatse zijn. De meest bekende plaats is Renesse gelegen in de provincie Zeeland. Hier komen veel jongeren vanuit heel Nederland genieten van de zon, zee en strand. Ook de waddeneilanden zijn erg populair onder jongeren. Vooral Texel kent een aantal grote jongerencampings, die in de zomervakantie goed bezocht worden. In al deze plaatsen heeft ZieZo's vakantiehuis huren online een aantal verschillende vakantiehuizen aan waar je gemakkelijk een leuk vakantiehuisje boekt. Bekijk online het voordelige aanbod wat wij jou bieden en maak gemakkelijk de keuze voor een van deze vakantiewoningen.

Let op: wat je moet weten over de minimale leeftijd voor het boeken van een vakantiehuisje

Als je toestemming hebt van je ouders, dan mag je volgens de wet als minderjarige gewoon een reis of vakantieappartement boeken. Om via internet (dus ook via Vakantiehuishurenonline.nl) te boeken moet je (de hoofdboeker) minimaal 18 jaar zijn. Als je met een groep jongeren op vakantie gaat, en jullie zijn allemaal 18 jaar (of ouder) dan is er in dat opzicht geen probleem. Echter, sommige vakantiehuizen en vakantieparken, zeker in Nederland en België*, laten geen (of niet altijd) groepen jongeren toe. Dit kan tevens afhankelijk zijn van de periode waarin je op vakantie gaat.

Daarom is het van belang om een aanvraag te doen als jullie jonger zijn dan 21. 

Wil je zeker weten of je kan boeken, dan kun je een speciale jongerenaanvraag indienen via de website. Dit werkt als volgt: 

  • Je kiest een huisje dat voldoet aan je wensen in het aanbod van vakantiehuishurenonline.nl;
  • Scroll naar beneden naar het datumoverzicht. Hier kun je de gewenste aankomstdatum selecteren;
  • Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
  • Kies nu voor de button "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
  • Vul dit formulier in en verstuur de aanvraag.
Na het invullen van het formulier ontvang je een bevestiging via de mail. Wij hebben je aanvraag ook ontvangen, en gaan bij onze partners ter plaatse navraag doen of jullie boeking is toegestaan. Binnen enkele dagen zul je hier per mail bericht over ontvangen. 
 
* Let wel op dat veel verhuurders in Nederland niet heel happig meer zijn op jongeren onder de 18. Om teleurstellingen de voorkomen: de kans dat je toestemming krijgt is niet heel groot, maar aanvragen kan altijd.
 

 

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte