3 mooie plekken om te bezoeken per ferry

Door: Gast bogger - Op: 14-06-2023 - Gewijzigd: 18-04-2024
Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | 3 mooie plekken om te bezoeken per ferry
Een ferry is wellicht wel een vervoersmiddel waar je niet zo snel aan denkt wanneer je op pad gaat. Gelukkig zijn er talloze prachtige plekken om te bezoeken met een ferry. Van Noorwegen tot aan Engeland, of gewoon in Nederland naar een prachtig Waddeneiland. Elk van de bestemmingen is een mooie bestemming voor je volgende reis. Hieronder worden de bestemmingen toegelicht.

Noorwegen

Noorwegen staat bekend om zijn adembenemend fjorden en gave landschap. Van bergen tot aan bossen: in Noorwegen vind je het. Er zijn verschillende veerbootroutes die de fjorden doorkruisen. Hierdoor krijg je de kans om de meest spectaculaire uitzichten van de wereld te zien. Een van de ferryroutes is naar Kristiansand. Deze rederij vaart meerdere keren per week vanuit Nederland. De route duurt ongeveer 18 uur. Daarnaast is er een route naar Oslo. Deze vertrek vanuit Duitsland en duurt ongeveer 20 uur.

Engeland

Er zijn diverse veerbootroutes die verbinding bieden met Engeland. Een van de populairste routes is die tussen Calais (Frankrijk) en Dover Engeland.  Deze route is relatief kort, maar biedt prachtige uitzichten over het kanaal. De route duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. Daarnaast kan je vanuit Rotterdam richting Engeland naar het plaatsje Hull per ferry. De route van Overtocht duurt ongeveer 11 uur. Vanuit deze plaatsen kan je gemakkelijk per trein of bus vertrekken naar de bekendere plaatsen die meer in het binnenland van Engeland liggen voor een overnachting in een vakantiehuis.

De Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn de eilanden die bij Nederland horen, maar toch echt voelen als een stukje buitenland. Elk van deze eilanden heeft zijn eigen charmes. Om op deze eilanden te komen, moet je toch echt per ferry daarheen reizen. Een van de meest populaire routes is die tussen Den Helder en Texel. Dit is dan ook het grootste Waddeneiland. Texel heeft veel mooie stranden en is de thuisbasis van veel musea en andere historische bezienswaardigheden. Een andere populaire route is die tussen Harlingen en Terschelling. Dit is ook een erg populair Waddeneiland. Dit komt vooral door de prachtige natuur die het eiland heeft.

Op een ferry

Een ferry is dus een unieke manier om te reizen, met veel voordelen ten opzichte van andere transportmiddelen. Aan boord kan je genieten van prachtig uitzicht op de zee en de kustlijn. Terwijl je binnen ook kan genieten van de voorzieningen die de ferry biedt zoals een restaurantje of een winkeltje. Een groot voordeel van een ferry is dat je aan boord gemakkelijk een auto, een caravan of een fiets mee kan nemen. Dit is ideaal wanneer je een plek gaat bezoeken voor een langere perioden zoals voor een vakantie.

Like ons op facebook! En blijf op de hoogte