Vakantiehuis huren online | Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wie is ZieZo Vakantiehuizen?

ZieZo Vakantiehuizen is een onderdeel van ZieZo Vakantie en is een bemiddelaar van ruim 30.000 vakantiehuisjes die worden aangeboden door verschillende reisorganisaties.

Hoe kan ik contact opnemen met ZieZo Vakantiehuizen?

Tijdens werkdagen kun je tussen 09.00u en 17.00u vragen stellen via de livechat,deze is vermeld onder de boekingsprijs bij een vakantiehuis, of kun je ons telefonische bereiken via +31 (0)85-8771766. Daarnaast is het de hele week mogelijk een mail te sturen naar info@vakantiehuishurenonline.nl. Hierop zullen wij zo spoedig mogelijk reageren.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Onderaan de pagina vind je onder het kopje service de mogelijkheden 'klantenservice' en 'reserveringsvoorwaarden'. Bij klantenservice vind je informatie betreffende zoeken en boeken, reisinformatie en vakantieverblijf. Onder reserveringsvoorwaarden vind je een kort overzicht over regelingen van het boeken, betalen, annuleren en bezwaarschriften.

Boekingsproces

Hoe kan ik een vakantiehuis boeken?

Als je een vakantiehuis hebt gevonden kun je, door op 'nu checken' te klikken of naar beneden te scrollen, een kalenderoverzicht vinden waarop je jouw gewenste datum aanklikt. Vervolgens kun je de verblijfsduur kiezen en klik je op 'boek nu'. Daarna vul je alle benodigde boekingsgegevens in. Heb je deze gegevens gecontroleerd, dan klik je op 'definitieve boeking'.

Waar kan ik zien of een vakantiehuis nog beschikbaar is?

Als je de keuze hebt gemaakt voor een vakantiehuis dan kun je de beschikbaarheid checken door op 'nu checken' te klikken of naar beneden te scrollen naar de kalender. In deze kalender kun je zien of een vakantiehuis beschikbaar is en voor hoe lang.

Hoe ver van te voren is het mogelijk een vakantiehuis boeken?

Het is afhankelijk van het vakantiehuis en de reisorganisatie hoe ver van tevoren je kunt boeken. In enkele gevallen is het mogelijk enkele jaren van te voren te boeken, bij andere is dit slechts enkele maanden. In de kalender kun je zien hoe ver van te voren mogelijk is.

Hoe kort van te voren kan ik een vakantiehuis boeken?

Wil je binnen een week op vakantie, dan is dit zeker mogelijk. Kies je bestemming, datum en verblijfsduur en start je zoekactie. Heb je een vakantiehuis gevonden, dan kun je in de kalender zien of het vakantiehuis beschikbaar is op jouw gewenste aankomstdatum.

Hoe weet ik of ik het vakantiehuis definitief geboekt heb?

Als je een definitieve boeking hebt geplaatst wordt deze via e-mail bevestigd. Controleer altijd of de gegevens in de bevestigingsmail kloppen.

Is het mogelijk iets te veranderen aan mijn boeking?

Nadat je een bevestigingsmail hebt ontvangen van je boeking, dien je deze te controleren op onjuistheden. Onjuistheden dienen direct te worden vermeld aan de uitvoerende reisorganisatie, hiervan zijn de contactgegevens vermeld in de mail. Te late meldingen over onjuistheden en/of afwijkingen geven geen recht op annulering van de boeking.

Kan ik ook een optie plaatsen op een vakantiehuis?

Afhankelijk van het vakantieverblijf en de uitvoerende reisorganisatie is het mogelijk een optie te plaatsen op een vakantiehuis. Hiervoor dien je contact met ons op te nemen. Is de optie mogelijk, dan heb je 5 dagen bedenktijd. De optie vervalt na 5 dagen tenzij je tijdig contact met ons opneemt om de optie te laten bevestigen.

Is het mogelijk om voor een langere periode dan 4 weken te boeken?

Wil je een vakantiehuis huren voor langer dan 4 weken, dan dien je contact met ons op te nemen. Vervolgens zullen wij voor je kijken of dit mogelijk is.

Wanneer krijg ik de reisdocumenten toegestuurd?

De reisdocumenten ontvang je 42 dagen voor vertrek, met uitzondering van de last minute boekingen die worden verstrekt na betaling. Hierin staat onder andere het vakantieadres van de sleutelhouder of contactpersoon vermeld.

Hoe kan ik de sleutelhouder of contactpersoon bereiken?

Gegevens van de sleutelhouder of contactpersoon staan vermeld in de reisdocumenten. Bij aankomst wordt je ontvangen door deze persoon of dien je de sleutel op te halen.

Betaling

Welke betaalmogelijkheden heb ik bij ZieZo Vakantiehuizen?

De betaalmogelijkheden zijn afhankelijk van het vakantiehuis en de reisorganisatie. Over het algemeen kun je betalen via bankoverschrijving, iDEAL en creditcard. 

Het is mogelijk om via "factuur" (dus bankoverschrijving / iDEAL) te betalen wanneer de vertrekdatum minimaal 14 dagen na de boekingsdatum ligt. Voor alle boekingen waarvan de vertrekdatum minder dan 14 dagen na de boekingsdatum ligt, is het uitsluitend mogelijk om via creditcard te betalen. 

Is het mogelijk dat iedereen apart betaalt?

Het is niet mogelijk om apart te betalen bij een boeking.

Dien ik een aanbetaling te doen na het boeken?

Bij ieder vakantiehuis staat aan de rechterzijde een bestand genaamd 'Huurvoorwaarden'. In dit bestand staat aangegeven of de uitvoerende reisorganisatie een aanbetaling van je verwacht en hoeveel dit bedraagt.

Annulering

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Voor aankomst kun je ten alle tijden je boeking annuleren. Neem zo snel mogelijk contact op met de uitvoerende reisorganisatie. Hiervan zijn de contactgegevens weergegeven in de reserveringsbevestiging.

Hoeveel kosten zijn er verbonden aan een annulering?

Het annuleren van een boeking brengt altijd kosten met zich mee. Het is afhankelijk van de reisorganisatie en het tijdstip van annuleren hoe hoog deze kosten uitvallen.

Soorten vakantiehuizen

Welke verblijfsmogelijkheden kan ik vinden op ZieZo Vakantiehuizen?

Bij ons kun je terecht voor vakantiehuisjes, chalets, bungalows, villa's, appartementen, vakantiewoningen, luxe vakantiehuizen, vakantieboerderijen en groepsaccommodaties. Afhankelijk van de accommodatie zijn er verschillende faciliteiten aanwezig, bijvoorbeeld een zwembad, sauna, internet, afwasmachine etc.

Voor maximaal hoeveel personen kan ik een vakantiehuis boeken?

Het is mogelijk om een vakantiehuis te boeken voor maximaal 45 personen. Echter, hoe groter de groep, des te kleiner het aanbod vakantiehuizen.

Heb ik de keuze voor bepaalde faciliteiten in het vakantiehuis?

Tijdens het bekijken van alle mogelijke bestemmingen kun je in het keuzemenu aangeven welke faciliteiten je wenst te hebben. Enkel de vakantiehuizen met jouw wensen worden vervolgens weergegeven.

Hoe kan ik een vakantiehuis boeken voor jongeren?

Als je een vakantie wil boeken met een groep waarvan nog niet iedereen 18 jaar of ouder is, dan is het in sommige gevallen gewoon mogelijk om een vakantiehuis te boeken. Wanneer niemand binnen de groep 18 jaar of ouder is, dan dien je dit sowieso na te vragen. Daarom dien je een (vrijblijvende) jongeren aanvraag te doen. Dit gaat als volgt in zijn werk:

  • Kies een huisje uit het aanbod van Vakantiehuishurenonline.nl en selecteer de aankomstdatum in het datumoverzicht;
  • Selecteer de verblijfdsduur en klik op "jongeren aanvraag";
  • Vul het formulier helemaal in en klik op "verstuur aanvraag". 

Je krijgt op het doorgegeven e-mailadres een bevestiging van de aanvraag binnen. Wij zullen vervolgens navraag doen bij de eigenaar van het betreffende vakantiehuis. Het verkregen antwoord communiceren wij vervolgens zo snel mogelijk naar jullie door via mail.

Hoe kan ik een vakantiehuis boeken waar ik mag roken?

In principe mag je er van uit gaan dat in vakantiehuizen mag worden gerookt. Indien dit niet het geval is, staat dit aangegeven in de omschrijving of onder de faciliteiten van het betreffende vakantiehuis. Ben je een roker kijk dan goed of je geen rookvrij huis boekt.

Hoe kan ik een vakantiehuis boeken waar huisdieren (honden) welkom zijn?

Wil je een vakantie boeken en je huisdier meenemen, dan kun je bij ons gemakkelijk een vakantiehuis vinden. Als je klikt op de categorie 'thema's' bovenaan in het overzicht, dan staat onder het kopje 'speciaal voor jou' de mogelijkheid 'huisdier toegestaan'. Wanneer je deze optie aanklikt wordt een overzicht weergegeven van alle vakantiehuizen waar je huisdier meer dan welkom is. Bij ieder vakantiehuis staat vermeld hoeveel huisdieren er zijn toegestaan. Ook kun je, nadat je de regio hebt geselecteerd waarnaar je op vakantie wilt, de optie 'huisdieren toegestaan' selecteren in het keuzemenu faciliteiten.

Hoe kan ik een vakantiehuis met zwembad boeken?

Als je wilt genieten van een vakantiehuis met zwembad, dan kun je deze vakantiehuizen vinden door onder de categorie 'thema's'. Hier staat onder het kopje 'speciaal voor jou' de mogelijkheid 'vakantiehuis met zwembad'. Daarnaast is het mogelijk om eerst de regio te selecteren waar je een vakantiehuis wilt huren en daarna in het keuzemenu faciliteiten de optie 'zwembad' en/of 'privé zwembad' te selecteren.

Hoe kan ik een vakantiehuis met jacuzzi boeken?

Wil je een vakantiehuis met jacuzzi boeken, dan kun je deze vakantiehuizen vinden door, na keuze voor een land, regio en/of vakantieduur,  in het keuzemenu faciliteiten de optie 'whirlpool' te selecteren.

Hoe kan ik een vakantiehuis met sauna boeken?

Wil je een vakantiehuis met sauna boeken, dan kun je deze vakantiehuizen vinden door, na keuze voor een land, regio en/of vakantieduur,  in het keuzemenu faciliteiten de optie 'sauna' te selecteren.

Verblijf

Waarom moet ik een borgsom betalen?

In de meeste gevallen betaal je bij aankomst een borgsom. De hoogte van deze borgsom is afhankelijk van het vakantiehuis en dient vrijwel altijd met creditcard of contant betaald te worden. De borgsom wordt gevraagd vanwege het risico op beschadigingen, extra kosten of het achterlaten van een niet schoon vakantiehuis. Bij vertrek krijg je je borgsom (deels) terug, afhankelijk van de staat waarin je het vakantiehuisje achterlaat.

Moet ik toeristenbelasting betalen?

In vrijwel alle plaatsen is het verplicht om toeristenbelasting te betalen. Deze belasting wordt in sommige gevallen opgenomen in het huurbedrag.

Hoe weet ik of er bijkomende kosten zijn?

Bij het boeken van een vakantiehuis staat aangegeven wat de huurkosten zijn, met daarnaast een weergave van de bijkomende kosten en borgsom. In sommige gevallen heb je alleen te maken met de borgsom en zijn andere kosten opgenomen in de huurprijs.

Zijn bed- en badlinnen aanwezig in het vakantiehuis?

Bed- en badlinnen zijn in de meeste gevallen aanwezig. Bij sommige vakantiehuizen is er zelfs een wekelijkse verschoning van linnen in de huurprijs opgenomen.

Moet ik het vakantiehuis zelf schoonmaken?

Wat betreft de eindschoonmaak zijn er drie mogelijkheden. Je dient het vakantiehuis zelf op te ruimen, je betaalt een bedrag aan bijkomende kosten of het is opgenomen in de huurprijs of borgsom die je betaalt.