Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | 5 redenen voor een bezoek aan Griekenland

5 redenen voor een bezoek aan Griekenland

Door: Anne - Op: 08-07-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Vakantieland: Griekenland. Griekenland is én blijft het vakantieland met de exotische temperaturen. In Griekenland ben jij verzekerd van urenlang zonplezier want jij bent verzekerd van zongarantie! Naast deze zomerse temperaturen zit Griekenland vol ontdekkingen. Echt een bezoekje waard dus! Speciaal voor jou hebben we 5 redenen opgesteld waarom jij voor een vakantie naar Griekenland moet kiezen. Lees nu snel verder!

5 redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland. Griekenland wordt steeds populairder als vakantieland. Jaarlijks vliegen er zo'n half miljoen Nederlandse toeristen naar Griekenland. Verlangen naar zon, zee en strand. Maar ook de liefde voor de geschiedenis voor Griekenland en de Griekse keuken met Mediterrane specialiteiten zijn razend populair voor een bezoekje aan Griekenland.

1. Zonzekere vakantiebestemming

Binnen vier uur vliegen ben je verzekerd van een bestemming met zongarantie. Griekenland kent een mediterraan klimaat: zachte winters met droge warme zomers. Het warme weer is voor toeristen juist een reden om naar Griekenland op vakantie te gaan. Voornamelijk in de maanden juli, augustus en september zijn de meeste bestemmingen zeer zonzeker en ligt de temperatuur vrijwel boven de 30 graden.

2. Groot aanbod accommodaties

ZieZo Vakantiewoningen heeft jou een groot aanbod accommodaties te bieden, zowel aan de Griekse kust maar ook op het platteland van Griekenland. Er is vrijwel voor iedereen een geschikte accommodatie te vinden. Vooral appartementen en vakantiehuizen doen het goed. Doordat Griekenland zo groot is, heeft Griekenland het allemaal!

3. Mooie eilanden

Griekenland is het land der eilanden. Buiten dat Griekenland een prachtig vasteland heeft, heeft het land meer dan 3000 fascinerende eilandjes. Een paar bekende namen van eilanden zijn Corfu, Kefalonia en Zakynthos in het Westen. In het oosten vind je Samos, Chios en Lesbos. En meer in het zuiden kun je naar Kreta en Rhodos. Dit is slechts een kleine greep uit het eilandenaanbod van Griekenland. Zo is er nog veel meer keus. Zo biedt Griekenland jou al snel hét eilandgevoel!

4. Adembenemende stranden

Overal in Griekenland is zee. Eindeloze stranden met helderblauwe zee. Op veel plekken kun je bijvoorbeeld heerlijk zwemmen, snorkelen en/of duiken. Doe mee aan leuke bootexcursies, deze brengen je naar adembenemende plekken, grotten of andere eilanden. Neem een verkoelende duik onderweg. Kortom: Griekenland is ideaal voor dé zonaanbidders onder ons.

5. Ontdek de Griekse cultuur & natuur

Naast deze uiteenlopende redenen heeft Griekenland een prachtige cultuur en natuur. Je kunt door de prachtige natuur rijden of wandelen. Uitgestrekte bossen, schitterende bergen en mooie uitzichten. De Griekse cultuur: geen stress en 'lekker langzaam'. Bevind je in de tijd van de Griekse goden, dwaal tussen de ruïnes en het oudste theater van Europa. Griekenland is zeker een bezoekje waard!

Tot slot...

Verveelt Griekenland nooit. Tot zover 5 redenen om voor een vakantie Griekenland te kiezen. Dit land gaat nooit vervelen. Niet zo gek eigenlijk met zoveel fascinerende eilandjes. Beleef het zelf en wordt 'gek op Griekenland!'

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte