Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Adembenemend Noorwergen

Adembenemend Noorwergen

Door: Lynn - Op: 23-05-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Bij Noorwegen denk je natuurlijk meteen aan ongerepte natuur & prachtige fjorden. Maar het Scandinavische land heeft nog veel meer te bieden. Ga bijvoorbeeld op zoek naar het Noorderlicht en bezoek het meest noordelijke punt van het Europees continent; de Noordkaap. De hoofstad van Noorwegen, Oslo, mag natuurlijk ook niet overgeslagen worden.

Adembenemend Noorwergen

Lange fjorden, hoogvlaktes, natuur en vistochten, dat kan maar over één land gaan: Noorwegen! Dit uitgestrekte, Scandinavische land staat vooral bekend om de prachtige natuur en schilderachtige plekjes en is daarom zo geliefd onder vakantiegangers. Een zomervakantie in Noorwegen is dan ook een ervaring die je niet snel zult vergeten. Noorwegen heeft een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden voor je in petto. Hier volgen een aantal must-sees in het prachtige Noorwegen:

Noorderlicht

Dit bekende natuurverschijnsel hebben niet veel mensen mogen aanschouwen. Het noorden van Noorwegen is de beste plek om het Aurora Borealis, zoals het ook wel genoemd wordt, te zien. Het spektakel is het best te bezichtigen van september tot mei.

Fløyen

De 320 meter hoge berg biedt je een fantastisch uitzicht over de bergen van Noorwegen. Het is met uitstek een van de mooiste plekken voor panorama foto's. Je kunt met een kabelbaan omhoog en eenmaal op de top kun je naast genieten van het uitzicht ook terecht bij toeristen winkels en prachtige wandeltochten maken.

Preikestolen

Een van de grootste toeristische attracties ligt dicht bij de stad Stavanger in het zuidwesten van Noorwegen, we hebben het over de Preikestolen oftewel de Pulpit Rock. De tocht naar deze klif is 3,8 kilometer lang en eindigt op een hoogte van 600 meter. Eenmaal boven heb je een adembenemend uitzicht.

Het noordelijkste puntje van Europa

De Noordkaap is een must visit als je in Noorwegen bent. Het is het meest noordelijke punt van Europa en ligt op ruim 2000 kilometer afstand van de Noordpool. Er staan vele monumenten waarvan het wereldbol monument het meest bekende én meest gefotografeerde monument is. In de zomer gaat de zon bijna niet onder terwijl het in de wintermaanden de hele dag donker kan zijn.

De hoofdstad: Oslo

De hoofdstad van Noorwegen is een populaire citytrip bestemming, maar tegelijkertijd ook een van de meest dure steden ter wereld. De bekendste bezienswaardigheden zijn de kathedraal, het koningshuis en het stadhuis. De stad is een goede combinatie van veel groen afgewisseld met bebouwd terrein.

Geirangerfjord

Dit is een van de mooiste fjorden van Noorwegen met fantastische uitzichten. De natuur is hier zo mooi, dat deze fjord een van de meest favorieten bezienswaardigheden van Noorwegen is. Langs weerzijden van de fjorden vind je prachtige watervallen. Op het eind van de Geirangerfjord ligt het drop Geiranger maar verder is er weinig vasteland.

Ga jij heerlijk genieten van een vakantie in dit prachtige land? Dan boek je je vakantiehuisje gemakkelijk en heel voordelig online bij ZieZo vakantiehuizen. Hieronder vind je een overzicht van de meest actuele aanbiedingen in het land Noorwegen.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte