X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Avontuurlijke vakantie dicht bij huis? Tips uit de Belgische ardennen!

Avontuurlijke vakantie dicht bij huis? Tips uit de Belgische ardennen!

Door: Valerie van der Looy - Op: 03-02-2017 - Gewijzigd: 17-09-2018
Een avontuurlijke vakantie in de bossen, voor alle leeftijden een super locatie! De Belgische Ardennen hebben misschien een beetje een stoffig imago, maar er valt erg veel te beleven. Zonder dat je erg ver hoeft te reizen bevindt je je volledig in het buitenland. De prachtige omgeving laat je alle zorgen vergeten en laat je tot rust komen.

Activiteiten

De Ardennen heeft erg veel te bieden en is dan ook een zeer geschikte locatie om je volgende vakantie te boeken. De vele luxe vakantiehuizen beschikken over alle voorzieningen en gemakken die je nodig hebt.Daarnaast zijn er super veel leuke activiteiten die je in de Ardennen kunt gaan doen. Zoals bijvoorbeeld mountainbiken door de bossen, lang speciale paden. Voor degene die veel ervaring hebben met mountainbiken zijn er gevorderde routes die gereden kunnen worden. Zo is er voor iedereen een geschikt niveau dat goed te doen is. De Ardennen beschikt over veel grote grotten waar excursies worden gehouden. Je kunt dan een kijkje nemen in een echte druipstenengrot.

Musea in de Ardennen

Voor kunst en cultuur liefhebbers is er in de Ardennen ook genoeg te beleven.
- In het Musée Le Grand Curtius in Luik kun je van meer dan 7000 jaar cultuur en kunst aanschouwen. De collectie van het museum bestaat uit meer dan 5000 kunstvoorwerpen.
- Bastogne Barracks is een museum dat beheerd wordt door het Belgische leger. In het museum in Bastogne vindt je een eerbetoon aan alle helden die tijdens de 'Slag om de Ardennen' gevochten hebben.
- Het 101 Airborne Museum Le Mess in Bastogne beschikt over een indrukwekkende collectie oorlogsvoorwerpen en staat in het teken van het 101ste Airborne Division die tijdens de 'Slag om de Ardennen' zich in dit pand gevestigd hadden.

Authentieke stadjes en dorpjes

Naast al deze musea zijn de stadjes en plaatsen die echt een aanrader zijn te bezoeken.
- Spa is een oude stad waar je nog veel terug ziet van de rijkdom waarover de stad vroeger beschikte.
- Luik is de grootste stad van de Belgische Ardennen. De oude industriestad beschikt over een prachtig centraal plein.
- Bastogne is een schitterde oude stad waar jaarlijks veel wielrenners een bezoek gaan brengen. Wielrenners zullen de stad dan ook beter kennen onder de naam Bastenaken.

Helemaal tot rust komen in een spa

In de Ardennen liggen erg veel spa's. Houd je van relaxen en volledig tot rust komen, dan is een bezoekje aan een van deze spa's een goed idee. Van spier ontspannende stoombaden tot een heerlijke massage, tijdens je vakantie is ontspannen en tot rust komen erg belangrijk. Na een actieve en drukke dag is het heerlijk om deze af te sluiten in een spa. Druk en actief bezig zijn vergt namelijk veel van je lichaam. De meeste spa's liggen gelukkig dicht in de buurt van vakantiehuizen, zo hoef je niet onnodig ver te reizen.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte