X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Backpacken in Australië of Azië

Backpacken in Australië of Azië

Door: Mieke Janssen - Op: 13-04-2015 - Gewijzigd: 06-04-2017
Nog nooit gingen er zoveel mensen backpacken als nu. In enkele jaren is de populariteit van het backpacken in een razendsnel tempo toegenomen. Azië en Australië zijn bij uitstek de gebieden waar de meeste backpackers naar afreizen. Lees hier waarom dat zo is en misschien sta jij volgend jaar ook wel op die surfplank aan de Australische oostkust.

Het is de tijd van de backpackers, dat is een ding wat zeker is. Sinds enkele jaren hoor je steeds vaker vanuit verschillende hoeken dat jongeren de uitdaging aangaan om een aantal maanden te gaan backpacken. Het schijnt toch een aantrekkelijk fenomeen te zijn: je hebt veel vrijheid, ontmoet 'likeminded' reizigers en je kunt je reis wellicht combineren met een leuk baantje om zo ook nog eens wat geld te verdienen. Azië en Australië zijn de gebieden waar jongeren het vaakst naar afreizen, maar wat maakt deze gebieden toch zo aantrekkelijk voor backpackers?

Backpacken Australie


Australië is simpelweg een paradijs voor backpackers. Het openbaar vervoer is er uitstekend waardoor je er gemakkelijk rondreist, je maakt er snel nieuwe vrienden en er zijn enorm veel dingen om te bekijken en te doen. Een reis naar Australië is niet compleet wanneer je niet minstens een keer op een surfplank hebt gestaan. Surfen is het meest populaire tijdverdrijf aan de oostkust en de golven maken het waard. Maar niet alleen óp het water bleef je een prachtige ervaring, ook diep ín het water duik je naar het grootste koraalrif ter wereld: Great Barrier Reef. In het noorden vind je ook de tropen, waar je het echte Australische leven ervaart met ruige natuur, de lokale bevolking en minder andere backpackers.

Backpacken Azie

De veelzijdigheid van Azië maakt het uitermate geschikt voor een lange backpack reis. De vriendelijke mensen, gunstige prijzen, het heerlijke eten en de natuur zoals je die nog nooit ergens anders zag. Azië heeft verschillende grote steden zoals Bangkok en Phnom Penh waar je het drukke Aziatische stadsleven kunt ervaren en flink wat cultuur kunt opsnuiven. De hele dag luieren en genieten van de witte stranden doe je op eilanden als Langkawi of Lombok. Wat je het liefste doet, kun je zelf per dag bepalen. Veel backpackers bepalen op de dag zelf of ze verder reizen of nog even op die mooie plek blijven. Maar als backpacker in Azië zul je toch wat zaken van tevoren moeten regelen. Wanneer je een rondreis door Azië maakt, kom je door veel verschillende landen en zul je van tevoren in ieder geval voor elk land over een visum moeten beschikken. Wanneer je deze dan eindelijk hebt, ben je helemaal vrij in het kiezen van je routes.

Backpacken is een hele uitdaging en neemt wat regelwerk met zich mee, maar is zeker een hele mooie levenservaring! Is backpacken voor jou toch allemaal iets te spannend, maar wil je wel graag op vakantie? Kijk dan eens bij ons vakantiehuizenaanbod van Griekenland, Malta of Portugal. Houd ook zeker onze facebook  in de gaten voor meer nieuws, weetjes en feitjes.

 

 

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte