Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Beleef een vakantie in bruisend Champagne Ardennen

Beleef een vakantie in bruisend Champagne Ardennen

Door: Lianne - Op: 03-07-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
De champagnestreek in Frankrijk is een razend populaire vakantieplek dankzij de mousserende wijn. De streek Champagne Ardennen is dan geen bestemming aan de Côte d'Azur, het is er vaak wel vijf graden warmer als in Nederland. In een vakantiehuis of op een vakantiepark kun je tegen een redelijke prijs genieten van een echt Franse champagne.

De Champagne streek in Frankrijk biedt naast uitstekende champagne ook overheerlijke culinaire gerechten. Geniet niet alleen van de bruisende champagne, maar help tijdens een vakantie ook mee druiven plukken en leef een dag als wijnboer. In de Champagne Ardennen streek is zo veel meer te zien, te proeven en te doen!

Reims en Épernay dé champagne hoofdsteden

Een vakantiehuis In de Champagne Ardennen biedt voldoende vertier voor het hele gezin. Ga er even tussen uit en rij richting Reims. Deze stad ligt in het noordoosten van Frankrijk.  In deze champagne hoofdstad zitten veel gerenommeerde champagnehuizen die je kunt bezoeken voor een proeverij of een rondleiding in de wijnkelders. Reims heeft een indrukwekkende geschiedenis. Dit is dan ook terug te zien aan de hooggotische kathedraal, de Romeinse triomfboog Porte Mars en het aartsbisschoppelijk paleis, genaamd Palais du Tau. De Place d´Erlon is een gezellige wandelpromenade met aan beide zijden diverse restaurants, kroegen en terrasjes.

Bezoek de grote wijnhuizen in Épernay

Een andere typische champagne stad in de streek Champagne-Ardennen is Épernay.
Deze stad straalt een rijkdom uit wat voornamelijk te terug te zien in de 'Champagne-avenue'. In deze wijk zijn de grootste champagneproducenten en champagnehandelaren gevestigd, samen met talloze herenhuizen uit de negentiende eeuw. De bekende champagnehuizen Moët et Chandon, Casellance, Laurent-Perrier en Mercier zijn in de 'Champagne avenue' gevestigd.

Nog meer zien, proeven en doen!

Niet alleen in Reims en Épernay zijn champagnehuizen te bezichtigen, in elk dorpje in deze streek vind je tientallen champagneboeren met ieder hun eigen champagnemerk. Het is zonde om alleen de grote steden Reims en Épernay te bezoeken tijdens een vakantie in Frankrijk. Ontdek ook de steden Troyes, Charleville-Mézières en Langres met hun mooie musea, monumenten, champagnehuizen en hun indrukwekkende geschiedenis.

Vier vakantie in een vakantiehuis in Champagne Ardennen

Een vakantiehuis in Champagne Ardennen is het ideale verblijf om niet alleen te genieten van de bubbels, maar ook om de omgeving met de vele wijngaarden te verkennen. Jouw vakantie in Champagne Ardennen zal met een vakantiehuis bestaan uit alle luxe die je thuis gewend bent. De beste periode om een vakantiehuis te huren in de Champagne Ardennen streek is in het voorjaar en in de maand september. In september is het voor de champagneliefhebbers een echte aanrader om een vakantie in deze streek van Frankrijk door te brengen, want in deze maand vindt de oogst meestal plaats.

Champagne Ardennen

 

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte