Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Bezienswaardigheden Berlijn

Bezienswaardigheden Berlijn

Door: Michèl - Op: 01-09-2019 - Gewijzigd: 10-09-2019
De hippe stad met veel trendy wijken die vol zitten met cultuur: Berlijn. Welke interesses je ook hebt, in Berlijn kun je je hart ophalen! Cultuur snuiven, festivals bezoeken of smullen in een van de hippe foodketens die Berlijn rijk is. Er is in Berlijn zo veel te beleven, je kunt met geen mogelijkheid de hele stad zien in één weekend. Dan vraag je je natuurlijk af wat dé bezienswaardigheden in Berlijn zijn die je écht gezien moet hebben? Vakantiehuishurenonline.nl heeft hét lijstje met Berlijn bezienswaardigheden!  

Checkpoint Charlie

Een naam die je tijdens het lezen van diverse reisblogs over bezienswaardigheden in Berlijn nooit ziet ontbreken: Checkpoint Charlie. Een must-see die behoort op het Duits Berlijn-to-do-lijstje. Checkpoint Charlie was een controlepost die in dezelfde tijd werd gebouwd als de Berlijnse muur, namelijk 1916. Deze twee hebben tot 1989 met elkaar te maken gehad. Toen de Berlijnse muur viel, viel ook Checkpoint Charlie. Wat valt er dan nog te zien? Een replica die in 2000 gebouwd werd. Vlak bij de replica ligt het Mauermuseum, hier vind je alle informatie over de Berlijnse muur.

Holocaust Monument

Dit is misschien wel de indrukwekkendste Berlijn bezienswaardigheid die op het lijstjes staat. Het holocaust monument is een monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. In totaal bestaat het herdenkingsmonument uit 2711 in hoogte variërende betonblokken. Tussen deze betonblokken is rekening gehouden met 95 centimeter loopruimte. Kijk uit dat je niet verdwaalt.

Sportieve bezienswaardigheden in Berlijn? Olympiastadion!

Dit stadion werd speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen in 1934. Ondertussen is het stadion gerenoveerd en vond het wereldkampioenschap voetbal er meerdere malen plaats. Wekt dit voor jou nog niet voldoende nieuwsgierigheid om een bezoekje te brengen aan het Olympiastadion? Combineer je stedentrip met een Berlijnse festivalervaring. In het Olympiastadion vindt jaarlijks in september, het Amerikaanse Lollapalooza festival gehouden.

Reichstag

Een van de gratis bezienswaardigheden in Berlijn: Reichstag biedt jou de mogelijkheid om te genieten van een 360 graden uitzicht over Berlijn. De glazen koepel is een politiek gebouw waar sinds 1999 de Duitse Bundestag (parlement) zetelt. Wil jij een bezoekje maken aan de kamer en genieten van het uitzicht? Meld je dan voor je bezoek aan. Op moment van bezoeken heb je je aanmelding én een geldig legitimatie bewijs nodig om binnen te komen.

Alle Berlijn bezienswaardigheden met buslijn 100

Deze buslijn rijdt van Alexanderplatz naar Zoölogischer Garten. Onderweg kom je langs de Fernsehturm, Berliner Dom, Brandenburger Tor, Reichstag, Kaiser-Wilhelm-Gedächtsniskirche en eindigt bij de Zoölogische Garten. Buslijn 100 is de goedkope variant van de welbekende “Hop On Hop Off Bus”. Kom je langs een bezienswaardigheid die je graag van dichtbij wilt bezichtigen? Stap uit en geef je route op een ander moment vervolg. Een snelle mogelijkheid om in korte tijd veel van je Berlijn-to-do-list af te strepen.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Probst 4 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Schlüterstrasse 3 personen / 1 kamer / 1 slaapkamer Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte