Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Bespaar op je vakantie tips

Bespaar op je vakantie tips

Door: Nouschka - Op: 23-01-2013 - Gewijzigd: 07-04-2017
Nu de laatste sneeuwbuien alweer over het land razen, kijken steeds meer mensen uit naar de zomervakantie. De zomervakantie is namelijk de ideale tijd om te ontspannen en te genieten van je vrije tijd. Vandaar dat veel mensen hier veel geld aan uit willen geven, aangezien ze hun vakantie zo optimaal mogelijk willen laten verlopen. Bedenk echter dat geld niet garant staat voor een leuke vakantie. Dankzij deze 5 tips kun je zien dat je veel geld kunt besparen en tegelijkertijd een geweldige vakantie tegemoet gaat.

In het begin van het nieuwe jaar kijken veel mensen alweer uit naar de zomervakantie naar Egypte, Kreta of Turkije. Na de lange koude winter is er namelijk niets fijner om in een ander land te genieten van het mooie warme weer en de vrije tijd waarover je beschikt. Je kunt op vakantie vaak zelf je eigen tijd invullen en je hoeft nergens rekening mee te houden. Dit maakt de vakantie een bijzondere gebeurtenis, waar je extra van moet genieten. Doordat de vakantie zo ultiem mogelijk hoort te zijn, zijn veel mensen bereid om hier veel geld aan uit te geven. Het uitgeven van veel geld staat echter lang niet altijd garant voor een leuke vakantie. Ook als je een stuk minder geld uitgeeft, kun je jouw ultieme vakantie beleven en heb je tevens ook nog veel geld over voor andere leuke activiteiten. Hieronder staan 5 tips, die jou kunnen helpen om geld te besparen op je vakantie en tevens de vakantie van je leven mee te maken.

1. Kies de juiste bestemming

Zodra je hebt besloten om op vakantie te gaan, dien je een leuke bestemming uit te kiezen. Zodra je voor een Europees land, dichtbij Nederland, kiest, weet je zeker dat je niet veel geld uit hoeft te geven om deze bestemming te bereiken. Een nadeel van zo'n land is echter wel dat deze landen over ongeveer hetzelfde, of misschien nog wel hoger,  prijspeil beschikt als Nederland. Bij een land in Oost-Europa, Afrika of Azië dien je een duurder vliegticket te kopen, maar in het desbetreffende land zelf is het vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. Je kunt dus veel meer ondernemen en eten dan dat je in een duurder, dichtbij gelegen land zou kunnen.

2. Vraag hotels en vakantiehuizen zelf naar aanbiedingen

Heb je voor de ultieme bestemming gekozen? Dan dien je nu natuurlijk nog een plek uit te kiezen waar je kunt slapen. Op het internet kun je veel aanbiedingen vinden, maar hotels en vakantiehuizen beschikken vaak ook nog over andere aanbiedingen. Bel daarom een hotel zelf eens op en vraag naar deze aanbiedingen. Tevens kun je ook geld besparen met de reis van het vliegveld naar het vakantiehuis, door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zorg daarom voor persoonlijk contact, aangezien je hierdoor vaak meer komt te weten

3. Stel prioriteiten

De vakantie is natuurlijk de aangewezen tijd om te genieten van allerlei luxe, je wilt jezelf immers niets tekort doen. Maar let toch wel op dat je jezelf een beetje in de gaten houdt en niet teveel geld uitgeeft aan spullen die je niet nodig hebt.

4. Boek op de website zelf

Vakantiehuizen, hotels en vliegtuigmaatschappijen geven vaak kortingen die niet altijd worden overgenomen door andere websites, die deze reizen ook aanbieden. Kijk en vergelijk daarom altijd goed voordat je gaat boeken. Dit kan je veel geld besparen.

5. Let op lokale activiteiten

In de zomer worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd voor de inwoners en eventuele toeristen. Na een tijdje rondneuzen kom je vanzelf wat gratis bezienswaardigheden en misschien ook nog wel goedkope evenementen tegen.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte