Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Bestemmingen met het beste zomerse weer

Bestemmingen met het beste zomerse weer

Door: Stephany - Op: 04-09-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Zodra je op vakantie gaat wil je natuurlijk wel dat de temperatuur op je vakantiebestemming hoog is en dat er geen regen valt, zodat je optimaal kunt genieten van het aanwezige strand, de zee en/of de culturele activiteiten. Dit is dan ook de reden waarom je hier een overzicht kunt vinden van de vakantiebestemmingen met weinig regen en de bestemmingen met de hoogste temperaturen. Kijk nu dus snel verder en kijk of jouw favoriete vakantiebestemming ook in één van deze lijsten staat.

De zomervakantie is natuurlijk de ideale periode om op een heerlijke vakantie naar het buitenland te gaan, doordat de meeste mensen rond deze tijd vakantie hebben en dus mee kunnen gaan. Op het moment dat je in de zomer op vakantie gaat, wil je natuurlijk wel dat de zon flink schijnt op je vakantiebestemming, zodat je het echte vakantiegevoel krijgt en je optimaal kunt genieten van het mooie, warme weer. Hieronder kun je een aantal vakantiebestemmingen vinden die voornamelijk bekend staan om hun opvallende klimaat, doordat het hier ofwel weinig regent ofwel erg warm is.

De vakantiebestemmingen met weinig regen

Er is een onderzoek verricht naar de steden die het minste neerslag in een jaar hebben. Op nummer één kwam de stad Hurghada in Egypte, waar maar 3 mm neerslag per jaar valt. De kans dat je op deze bestemming dus een zonnige vakantie tegemoet zal gaan is zeer groot. In de top 10 die opgesteld is komen er nog 2 steden uit Egypte naar voren, namelijk Sharm el Sheikh (2) en Caïro (4). Egypte is dus zeker een goed land op het moment dat je de regen wilt vermijden en optimaal van de zon wilt genieten. Als je iets minder ver wilt reizen, dan is het ook mogelijk om naar Spanje te gaan, waarbij je dan naar de plaatsen Fuerteventura en Lanzarote moet gaan, deze plekken staan op nummer 8 en 9 van de lijst. Een bekende stad waar je je niet snel zal vervelen is Las Vegas, die op nummer 7 staat. Hier moet je wel rekening houden met het feit dat het er misschien niet vaak regent, maar als het regent dan is het ook vaak een flinke bui die wel een aantal uur kan duren.

De vakantiebestemmingen met de hoogste temperaturen

Er is een top 10 samengesteld met de warmste plekken op aarde. Deze plekken bevinden zich logischerwijs dicht bij de evenaar en zodoende niet in Europa. Desalniettemin is het zeker de moeite waard om deze landen eens te bezoeken, aangezien je hier optimaal van het warme weer kunt genieten. De stad die de lijst aanvoert is Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, waar het door het jaar heen gemiddeld zo'n 32 graden is. Andere bekende steden die naar voren komen in de lijst zijn Bangkok in Thailand (2) en Kuala Lumpur in Maleisië (8). Een opvallend feit is dat Egypte helemaal niet in dit rijtje voorkomt.

Kies voor een heerlijk zomers weertje

Zodra er naar beide lijsten gekeken wordt, kan er al snel gesteld worden dat Dubai het beste naar voren komt. Waar het op de vijfde plek staat bij de minste regen, staat het op de eerste plek bij de warmste plekken op aarde en is zodoende één van de weinige steden die in beide lijstjes voorkomt. Uit het onderzoek zijn nog een aantal leuke feitjes naar voren gekomen. Zo is de gemiddelde jaartemperatuur van Amsterdam hetzelfde als die van Edinburgh in Schotland, namelijk 12,5 graden. Daarnaast regent het in Rotterdam minder dan in Rome. In Rotterdam valt er namelijk jaarlijks zo'n 783 mm per jaar, terwijl er in Rome ongeveer 797 mm per jaar valt. Wil jij er deze zomer nog even lekker op uit? Kies dan van een plek waar je optimaal van de zon geniet en zeker niet nat zult worden zoals hier in Nederland het geval is. Bekijk het aanbod van onze vakantiehuizen in deze landen gemakkelijk online.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte