Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Bezienswaardigheden Parijs

Bezienswaardigheden Parijs

Door: Vakantiehuis Huren Online - Op: 18-12-2018 - Gewijzigd: 16-01-2019
Ga je naar Parijs, maar weet je niet echt wat je daar moet gaan bezoeken? Dan geven wij jou in deze blog handige tips! Er is namelijk zoveel te doen in de Franse hoofdstad, dat je aan een weekend eigenlijk lang niet genoeg hebt. Hieronder geven we enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in Parijs die je kunt bezoeken tijdens jouw trip.

De Eiffeltoren

Natuurlijk kunnen we geen ander eerste Parijs bezienswaardigheden noemen dan de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is dan ook hét symbool van Parijs. Het is mogelijk om, tegen een betaling, in de Eiffeltoren de trappen te beklimmen tot een hoog punt waar je uitzicht hebt over heel Parijs. Voor de mensen die liever met de lift gaan is dit ook mogelijk. Wanneer je in de avond de Eiffeltoren gaat bezoeken is het een aanrader om een van de lichtenshows te bekijken. Deze worden gegeven tussen 21:00 uur en 24:00 uur. Ieder uur is er één lichtshow.

Paris Pass'Lib

Het is ook mogelijk om de Paris Pass'Lib te kopen. Hiermee kun je gratis meer dan 60 musea bezoeken. Daarnaast kun je ook gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in Parijs, krijg je de mogelijkheid om gratis een boottocht te maken over de Seine en krijg je een gratis ticket voor de 'Hop On, Hop Off'-bus. Die bus rijdt langs meerdere bezienswaardigheden waar je uit kan stappen om een kijkje te nemen.

Notre Dame

Wil jij meer de geschiedenis van Parijs zien, dan is de Notre Dame een perfecte bezienswaardigheid in Parijs voor jou. In deze kathedraal werd in 1804 Napoleon tot Keizer gekroond. Daarnaast is ook deze toren, evenals de Eiffeltoren, te beklimmen en heb je vanaf de Notre Dame ook een zeer mooi uitzicht over Parijs. Het is een voordeel dat dit gebouw zich in het midden van het centrum bevindt. Dat maakt het makkelijk te bereiken

Andere bezienswaardigheden van Parijs

Naast de bovenstaande zijn er natuurlijk nog veel meer Parijs bezienswaardigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Arc De Triomphe, de adembenemende boog die is gebouwd in 1806. Daarnaast is het museum Louvre een zekere aanrader. Ook Versailles en Champs-Élysées zijn zeker interessante Parijse bezienswaardigheden om te bekijken en bezoeken. En met de kids kun je heel gemakkelijk een dagje naar Disneyland Parijs gaan. Al met al is er dus meer dan genoeg te doen in Parijs, en hoef je je zeker geen seconde te vervelen tijdens je trip!

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Tolbiac A 2 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Malar B 2 personen / 1 kamer / 1 slaapkamer Aanbieding! Libération 4 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Emile Zola 6 personen / 4 kamers / 3 slaapkamers Aanbieding! Boulevard Suchet 4 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte