Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Weekendje naar Brugge

Weekendje naar Brugge

Door: Jeroen - Op: 22-02-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Heb je de mooie havenstad Brugge al eens bezocht? Bij deze raden wij je dit van harte aan, want dit is wellicht de mooiste stad van onze zuiderburen. Vol karakter sfeer en vele verwijzingen naar het verleden. Je kunt hier niet alleen terecht voor kunst en cultuur maar ook voor een gezellige tijd op het terras, restaurant of kroeg! We krijgen vele positieve reacties van personen die Brugge hebben bezocht met behulp van ZieZo.nl. Vandaar dat we Brugge even extra op de kaart willen zetten!

Weekendje naar Brugge

Door enkelen wordt Brugge het Amsterdam van België genoemd. Dit doordat de stad dezelfde sfeer uitstraalt als Amsterdam. Brugge is een havenstad gelegen in het Noordwesten van België. Brugge staat bekend om het karakteristieke hart van de stad en de mooie grachtengordels. Brugge is een culturele stad dat zich uitstekend leent voor excursies. Men kan hier veel leren over de geschiedenis van België en Nederland. Naast het culturele aspect dat Brugge te bieden heeft is het ook een stad van de gezelligheid. Leuke terrasjes en kroegjes zijn er genoeg. Hier kun je gezellig bijkletsen of de dag doornemen.

Wanneer is de beste tijd om Brugge te bezoeken?

Je kunt natuurlijk het hele jaar in Brugge terecht, maar je moet ook nagaan welke sfeer je belangrijk vindt. Wanneer je graag overdag aan het strand ligt en in de avond graag wat wilt gaan drinken raden wij je de periode mei tot en met september aan. Echter bezoeken ook velen mensen Brugge in de wintermaanden, omdat de sfeer dan zo gezellig is. De keuze voor je bezoek is natuurlijk aan jezelf maar denk goed na waarom je Brugge wilt gaan bezoeken.

Geschiedenis van Brugge

De stad die nu bekend staat om de naam Brugge is ontstaan in de eerste eeuw na christus. De plaats heeft verschillende namen gehad waarvan Bryggia de huidige naam het dichtst nadert. Rond 1100 is Brugge een stad geworden. Brugge was zo groot dat er 6 poorten nodig waren om alle toevoer van mensen en goederen te kunnen faciliteren. Brugge werd steeds belangrijker, mede door zijn goed geografische ligging werd het een echte handelsstad. Dit kan men nog goed zien wanneer men de binnenstad van Brugge bezoekt.

De voordelen van ZieZo

Wanneer je boekt via ZieZo ben je zeker van een top bestemming, top prijs en een top service! Mocht je nog vragen onbeantwoord hebben dan kunt u deze stellen via de telefoon, live-chat of e-mail. Onze vakbekwame medewerkers staan je graag te woord! Aarzel niet en schakel onze hulp en expertise in wanneer het gaat om je vakantie!

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte