Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Bezuinigingen hakken in op het vakantiebudget

Bezuinigingen hakken in op het vakantiebudget

Door: Lianne - Bron: Nu.nl - Op: 28-04-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
De economische crisis heeft veel invloed op het vakantiegedrag van Nederlanders. Een opvallend resultaat is dat bijna een vijfde van de Nederlanders niet op vakantie gaat dit jaar. Een kwart van de vakantiegangers die dit jaar één keer op vakantie gaat, ging vorig jaar vaker. Wie dit jaar twee keer op vakantie gaat, geeft minder geld uit aan vakantie.

Dat Nederlanders dit jaar bezuinigen op vakantie is gebleken uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichtingen (Nibud). Ongeveer 18 procent van de Nederlanders hebben dit jaar geen geld om op vakantie te gaan, of zijn genoodzaakt om hierop te bezuinigen. In vergelijking met 2011 zal dit jaar 10% meer Nederlanders van tevoren een vakantiebudget vaststellen. Dit is in 2012 totaal 70% van de Nederlandse vakantiegangers.

Het vakantiegeld zal vanwege de crisis op een andere manier besteed worden. Van de Nederlanders spendeert 50% het vakantiegeld aan vakantie, 24% spaart het vakantiegeld en 15% gebruikt het vakantiegeld om schulden en leningen af te lossen. Wil je je vakantiegeld toch aan een vakantie besteden? Dan is natuurlijk wel een goede zet om goed op de kosten te letten. Want met wat zoeken is het goed mogelijk voor een goedkope prijs op vakantie te gaan. Bekijk daarom eens onze vakantiehuizen aanbiedingen.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte