X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Criminaliteit tijdens je vakantie

Criminaliteit tijdens je vakantie

Door: Ruud - Op: 12-10-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
Als je op vakantie gaat is het van belang om te letten op criminelen, ze kunnen toeslaan onverwacht moment. Ben dus alert voor straatrovers, skimming en zakkenrollers dit kan namelijk je vakantie voor een deel verpesten. Er zijn altijd criminelen die kunnen toeslaan als even lekker wegdroomt op het strand of als je aan het genieten bent van een lekker winkeldag

Een bezoekje brengen aan het het buitenland voor de vakantie is leuk en zorgt altijd voor de nodige ontspanning en plezier. Helaas heeft de vakantie in het buitenland ook een keerzijde, een keerzijde die heel gevaarlijk kan zijn. In vele landen is de criminaliteit zeer hoog en weet de lokale bevolking precies hoe het de toeristen voor de gek kan houden. Bekende praktijken die de lokale bevolking uitvoert onder de noemer criminaliteit zijn straatroven, skimmen en zakkenrollen.

Pas op voor straatroven

Een veel voorkomende criminele praktijk in vakantielanden zijn de straatroven. Bij een straatroof komt er in bijna alle gevallen een vorm van geweld bij kijken en dit maakt een straatroof extra gevaarlijk. Naast dat je wordt beroofd van je spullen, breng je jezelf ook nog eens in gevaar wanneer je de held probeert uit te hangen. Straatrovers gaan meestal over tot actie wanneer ze waarnemen dat je in het bezit bent van waardevolle spullen die eenvoudig te roven zijn. Hierbij kun je denken aan een zilveren of gouden ketting, een handtas of een armband. Wees op je hoede en zorg ervoor dat je handtas niet eenvoudig los te rukken is. Daarbij is het ook zeer verstandig om je sieraden thuis te laten.

Let op met pinnen voor het skimmen

Een criminele praktijk die over heel de wereld uitgevoerd wordt door voornamelijk Oost-Europese criminelen. Deze criminele praktijk komt minder vaak voor dan straatroven en zakkenrollen, maar wanneer het lukt kan het vele malen grotere gevolgen hebben. Bij skimmen wordt door een apparaatje een pasje in een pinautomaat of betaalautomaat gekopieerd. Met de kopie kan het pasje nagemaakt worden. De pincode wordt bij je afgekeken wanneer je afgeleid wordt of door een illegale camera. Vervolgens kunnen de criminele hun gang gaan totdat jij het doorhebt. Zorg er dus altijd voor dat er niets raars met de pinautomaat of betaalautomaat aan de hand is en dat je pincode niet afgekeken kan worden.

Hou je zakken in de gaten voor zakkenrollers

Een vorm van criminaliteit waarvoor je altijd en overal op je hoede moet zijn is toch wel het zakkenrollen. De zakkenrollers zijn totaal niet herkenbaar en kunnen mannen, vrouwen en kinderen zijn. Daarnaast ben jij als toerist juist wel herkenbaar dus zorg ervoor dat je met je uiterlijk enigszins inspeelt op de lokale bevolking. Daarbij zul je altijd oplettend moeten zijn. Zakkenrollen gebeurd vaak wanneer iemand tegen je aanloopt, je duwt of trekt. Met een snelle handeling ben jij je waardevolle spullen uit je tas of zakken kwijt en heb je er zelf helemaal niets van door. Een zakkenroller kan nog minder opvallend opereren wanneer ze de weg vragen, ook gaan ze vaak te werk bij een drukbezocht bezienswaardigheid of druk station.

Waar je ook op vakantie gaat, je zult altijd goed op je spullen moeten letten en hang niet de held uit, soms is het beter om je spullen af te staan dan je eigen gezondheid in gevaar te brengen. Een fijne vakantie in je vakantiewoning in Hongarije, Duitsland of Oostenrijk. 

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte