X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | De 5 highlights van Porto, Portugal

De 5 highlights van Porto, Portugal

Door: Anouk de Bruin - Op: 08-02-2017 - Gewijzigd: 17-09-2018
Porto in Portugal is een van de meest geweldige steden van Portugal. Voor iedere soort reiziger is het nodige te beleven in de havenstad. Van strand tot cultuur en van culinair tot artistiek: je komt in Porto zeker aan je trekken! Ben jij benieuwd wat je allemaal kunt doen in Porto voor een heerlijke, veelzijdige vakantie?

Dé vakantiebestemming voor augustus 2017

Portugal staat veelal bekend om de citytrips naar Lissabon en de strandvakanties in het zuiden. Porto is echter de vakantiebestemming van Portugal en van de maand augustus 2017. De stad is een waar cultuurparadijs. Waarom? Mede door deze 5 highlights.

Port proeven in Vila Nova de Gaia

Porto staat bekend om de portwijn; deze wordt geproduceerd op de steile hellingen van de Douro rivier. Vanuit de quintas (wijnboerderijen) werd en wordt de jonge port vervoerd naar Vila Nova de Gaia (de nieuwe stad) met behulp van barcos rabelos (traditionele portboten). Bezoek aan de porthuizen is een ware must, waarbij men een rondleiding krijgt door de portkelders inclusief een proeverij. Tevens kan men met de traditionele portboten de Douro overvaren.

Terug in de tijd: Ribeira

Ribeira is het middeleeuwse stadscentrum van Porto. Typerend zijn smalle straten en steegjes, maar ook de locale markten die hier plaatsvinden. Ribeira is bekroond tot Werelderfgoed en omvat vele bezienswaardigheden. Zo kan men de Sé do Porto (kathedraal), het Paço Episcopal (bisschoppelijk paleis), de Torre dos Clérigos (kerk) en vele andere historische gebouwen aanschouwen. In de Ribeira bevindt zich het hart van Porto, bekend als het Praça da Liberdade (Plein van de Vrijheid). Het oude stadscentrum is ook te aanschouwen vanuit de kabelbaan, de Teleferico.

Street Art bewonderen op Rua Miguel Bombarda

In Porto is veel streetart te bewonderen. Drie bekende plekken in Porto zijn de Rua Miguel Bombarda, de Rua das Flores en rondom de Miradouro da Vitoria. De Rua Miguel Bombarda combineert deze streetart met vele winkeltjes, galerieën en cafés, wat het de perfecte plek maakt om de cultuur van Porto op te snuiven.

Eindeloos shoppen op Via Catarina

Ben je een echte shopping fanaat? Dan is Via Catarina iets voor jou. Via Catarina is een winkelcentrum met drie verdiepingen vol bekende merken van voornamelijk kleding. Het is gelegen aan de Rua Santa Catarina en combineert de winkelervaring met de cultuur in Porto. Boven de drie winkelverdiepingen bevinden zich vele eettentjes die een uitstraling hebben zoals de traditionele huizen in de stad.

Relaxen, surfen en genieten aan de Costa Verde

Surfen is in Porto een zeer geliefde bezigheid. Net buiten de stad liggen de beste surf stranden van de Costa Verde. De zonnige stranddagen die veelal in augustus plaatsvinden, maken dit een extra aantrekkelijke plek. Men kan daarbij een ontspannen dagje aan het strand combineren met een bezoek aan een van de vele vissersdorpjes.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Kariba (CBE100) 6 personen / 4 kamers / 3 slaapkamers Aanbieding! Do Moinho (PDE110) 6 personen / 5 kamers / 3 slaapkamers Aanbieding! Pena (BQR100) 10 personen / 7 kamers / 5 slaapkamers Aanbieding! De Carreço (CRR100) 9 personen / 7 kamers / 5 slaapkamers Aanbieding! Sol e Mar (ESP187) 6 personen / 4 kamers / 3 slaapkamers Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte