Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | De mooiste kerstmarkten in wereldstad Wenen

De mooiste kerstmarkten in wereldstad Wenen

Door: Nathalie - Op: 18-11-2014 - Gewijzigd: 06-04-2017
Als je eraan denkt om een kerstmarkt te bezoeken, moet je echt overwegen om dit jaar naar Wenen te gaan. De kerstmarkten in Wenen zijn misschien wel de leukste en gezelligste kerstmarkten die er zijn. Met de lichtjes overal in deze mooie stad krijg je nog meer dat ultieme kerstgevoel!

Vanaf zaterdag 15 november zijn de verschillende kerstmarkten in Wenen (Oostenrijk) geopend. Wenen is een prachtige wereldstad waar je zeker een keer geweest moet zijn! Door de unieke sfeer in deze Oostenrijkse stad met zijn indrukwekkende monumentale gebouwen, is deze plaats dé wereldstad om gedurende de wintermaanden te genieten. In de wintermaanden hangen er overal prachtige lichtjes in de bomen en zijn er diverse kerstmarkten in Wenen die je kunt bezoeken.

Kerstmarkten Wenen 2014

Wenen is een grote stad en er is ontzettend veel te zien. Kunstmusea, mooie stadsparken, het bekende Riesenrad, paleizen, jugendstilgebouwen en natuurlijk Schloss Schönbrunn (bekend van Keizerin Sissi). Door Wenen in de winter te bezoeken, kun je gelijk de kerstsfeer proeven met de verschillende kerstmarkten in wenen. In 2014 zijn er drie kerstmarkten in Wenen:

  1. Wiener Christkindlmarkt met Adventzauber im Rathauspark en Christkindls Werkstatt: de bekendste en grootste kerstmarkt in Wenen, die al 700 jaar bestaat. Met heerlijke lekkernijen (kerstbrood, gebrande amandelen en Gluhwein), kraampjes en stands met handgemaakte kerstproducten. Op het plein wordt elke avond live muziek gespeeld. Bij regenachtig weer kun je terecht in de Volkshalle en kunnen kinderen zelf kerstspullen maken.
  2. Adventmarkt Spittelberg: een kerstmarkt in Wenen met een knusse kerstsfeer in de smalle straatjes van deze stad. Kinderen kunnen hier knutselen met hout en voor volwassenen is er natuurlijk Gluhwein en wordt er kunst verkocht.
  3. Wiener Christkindl: rustige kerstmarkt in Wenen, bij Feyung.

Naast de veelzijdige kerstmarkten kun je in Wenen ook geweldig goed shoppen. Ook de winkelstraten zijn feestelijk verlicht. Voor muziek moet je zijn bij Maria-Theresien Platz. Hier spelen artiesten en orkesten en wordt er gezongen door koren. Genoeg te doen en te bekijken in Wenen. Neem een kijkje in ons aanbod appartementen en vakantiehuizen en geniet nog snel van de kerstmarkten in Wenen in 2014.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Wieden 3 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Anita 5 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Villenapartment Neuwaldegg 4 personen / 4 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Serviten 4 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Anita 2 personen / 1 kamer / 1 slaapkamer Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte