X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Een mini-vakantie tegen de post-vakantie dip

Een mini-vakantie tegen de post-vakantie dip

Door: Nathalie - Bron: Nu.nl - Op: 01-10-2014 - Gewijzigd: 06-04-2017
46% van de Nederlanders heeft last van een zogeheten post-vakantie dip. De oplossing? Ga bijvoorbeeld een weekendje weg in Zuid Limburg. Hier ben je helemaal weg van thuis, kun je genieten van de rust en de mooie bezienswaardigheden van Zuid Limburg bekijken!

Bijna de helft van alle Nederlanders (46%) krijgt na de zomervakantie een dipje. Dat blijkt uit onderzoek van Synovate.

Wat kunnen we doen aan de zogenoemde post-vakantie dip?

1. Op tijd de zomervakantie boeken zodat je wat hebt om naar uit te kijken
2. Na de vakantie uitgebreid nagenieten door ervaringen te delen met vrienden, familie en collega's. Maak bijvoorbeeld een leuk fotoboek
3. Tussendoor een mini-vakantie boeken (bijvoorbeeld een weekendje weg in Zuid Limburg)

Over die laatste stap om de post-vakantie dip te ontwijken, gaat dit artikel. Een mini-vakantie hoeft niet lang te duren. Het kan een weekendje weg zijn of zelfs maar een nachtje weg. Je bent weg uit de dagelijkse beslommeringen thuis en hebt van tevoren wat om naar uit te kijken. Éven genieten!

Zuid Limburg

Zuid Limburg is het zuidelijkste stukje van Nederland. Je hebt bij een weekendje weg in Zuid Limburg om die reden het meeste een vakantiegevoel en het gevoel er écht tussenuit te zijn. De Zuid Limburgse sfeer proef je het beste in de kleinere plaatsen. Ook kom je hier meer tot rust ten opzichte van grotere steden zoals Maastricht of Heerlen. Een vakantiehuis huren in Limburg kan bijvoorbeeld in de zuidelijkste plaatsen Gulpen en Mechelen. Wil je liever wat noordelijker zitten? Dan kun je een vakantiehuis huren in de Limburgse plaatsen Susteren, Heel, Spaubeek en Belfeld.

Uit het eerder genoemde onderzoek bleek trouwens ook dat je er niet goed aan doet om op vakantie, en dus ook op de mini-vakantie alleen maar te niksen. Luieren kan fijn zijn en ontspannen, maar met niks doen ga je wel gemakkelijker denken aan het werk, thuis en wat je nog allemaal wilt en moet. Zorg daarom voor wat vermaak en onderneem iedere dag minstens één activiteit.

Bezienswaardigheden in Zuid Limburg

Er zijn verschillende activiteiten en bezienswaardigheden in Zuid Limburg. Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • een wandeling door het Blote VoetenPark
  • shoppen in Maastricht
  • met de kabelbaan over Valkenburg gaan

Bezienswaardigheden in Zuid Limburg zijn:

  • de vele oude kastelen en kasteelruïnes (bv. in Valkenburg).
  • het Nederlands Mijnmuseum
  • in Valkenburg kun je ook de grotten van binnen bezichtigen. Valkenburg is toch zeker één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Zuid Limburg.

Wil je een vakantiehuis huren in Limburg of Zuid Limburg? Neem een kijkje in ons assortiment. Pas de zoekopdracht voor een weekendje weg in Zuid Limburg wel even aan. Sommige vakantiehuizen bieden namelijk alleen verhuur van minimaal een week aan.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Residence Valkenburg 5 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Residence Valkenburg 5 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Residence Valkenburg 5 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Residence Valkenburg 5 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Residence Valkenburg 5 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte