Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Een rondreis door Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika

Door: Lotte Jacobs - Bron: zuid-afrika.nl - Op: 20-05-2016 - Gewijzigd: 06-04-2017
Ben je dit jaar een beetje klaar met de populaire vakantiebestemmingen zoals Spanje, Italië of Frankrijk? Misschien wordt het dan eens tijd om verder te kijken dan plaatsen waar een groot deel van Nederland zich in de zomervakantie bevind. Denk eens aan een bijzondere reis naar Zuid-Afrika. Lees hier van alles over een vakantie in Zuid-Afrika en een aantal handige tips.

Rondreis Zuid-Afrika

In Afrika kun je veel zien en beleven, vandaar dat je ervoor kunt kiezen om een rondreis te maken door de prachtige omgeving in Zuid-Afrika. Denk aan het bezoeken van Kruger Park, Kaapstad, Johannesburg en de Drakensbergen, uiteraard zijn er buiten de grote steden, de grote parken en de enorme natuurgebieden ook veel indrukwekkende dorpjes waar je kunt beleven hoe de echte Zuid-Afrikanen leven. De een heeft het goed thuis terwijl de ander in een klein hutje woont. Je kunt in deze gebieden ook je steentje bijdragen door vrijwilligerswerk te doen, kijkjes te nemen in de scholen en op de manier van wonen en werken met hen op een leuke wijze kennis te maken met de lokale cultuur.

Voorbereidingen reis Zuid-Afrika

Het leuke aan een rondreis door Zuid-Afrika is dat je iedere dag weer opnieuw een nieuwe omgeving ontdekt, nieuwe ervaringen opdoet en dat je niet steeds op één vaste plek hoeft te blijven hangen. Wanneer je kiest voor een rondreis, dien je van te voren goed na te denken over wat je wilt zien, welke bestemmingen je interesseren en of je bereid bent een handje te helpen in de armere wijken. Verder kun je kiezen voor een rondreis in een auto, camper of met een reisorganisatie. Ook hierin kun je kiezen wat je aantrekt en hoe jouw ideale vakantie in Zuid-Afrika er uitziet. Lees hieronder een aantal dingetjes waar je rekening mee dient te houden

Een aantal tips voor je reis naar Zuid-Afrika

Vaccineren

 • Wanneer je naar Zuid-Afrika gaat, zorg er dan voor dat je je tijdig laat vaccineren. Laat je adviseren door je je huisarts of specialist om erachter te komen welke vaccinaties aan te raden zijn en welke verplicht zijn.

Visum

 • Een andere belangrijke stap is om tijdens het voorbereiden van je reis naar Zuid-Afrika een visum te regelen. Je mag als toerist uit Nederland maximaal 3 maanden in Zuid-Afrika verblijven zonder een visum aan te hoeven vragen. Wanneer je langer wilt blijven, neem dan contact op met de Zuid-Afrikaanse ambassade. Zij kunnen je precies vertellen wat te doen.

Reisdocumenten

 • Zorg ervoor dat je reisdocumenten op orde zijn. Denk aan je paspoort, verzekeringspapieren, rijbewijs, pinpas/creditcard en meer. Laat je ook hierin adviseren door een specialist of zoek op internet op waar je rekening mee moet houden.

Beste tijd om te reizen

 • Zoek op wanneer je het beste Zuid-Afrika kunt gaan bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan juli en augustus voor als je op safari wilt, of aan de Afrikaanse zomer voor als je op het strand wilt liggen. Bekijk hiervoor dus altijd welke tijd bij jou vakantie past.

Douane

 • Wanneer je de douane gaat passeren, zorg er dan voor dat je je paspoort bij de hand hebt, dat je geen drugs of andere verboden producten in- of uitvoert. Verder zijn sommige planten, nagemaakte merkartikelen en antieke producten strafbaar. Let hier dus op!

Veiligheid

 • Houd er rekening mee dat sommige plekken in Zuid-Afrika niet heel veilig zijn. Dit komt door criminaliteit, het AIDs-virus of andere problematiek die jou als toerist in gevaar kunnen brengen. Uiteraard hoeft dit je niet te weerhouden van een fantastische vakantie! Vermijd deze plaatsen en je zult er geen last van hebben.

Tijdsverschil

 • Met tijdsverschil hoef je niet veel rekening te houden. De seizoenen lopen alleen totaal anders waardoor het lijkt alsof er veel tijdsverschil plaats vindt. Echter is van maart tot oktober geen tijdsverschil en van november tot en met februari is het in Nederland één uur vroeger.

Vervoer

 • Zorg ervoor dat je weet wat je voor reis gaat maken. Ga je binnenlandse vluchten maken, ga je alles met de auto doen, of kies je voor de trein? Alles is mogelijk, maar zorg dat je voorbereid bent.

Verblijf

 • Zorg dat je verblijf geboekt is zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan. Op vakantiehuishurenonline.nl hebben we de leukste vakantiehuisjes waar je tijdens je rondreis even tot rust kunt komen. Bekijk dus snel ons aanbod.

Vrijwilligerswerk

 • Wanneer je graag vrijwilligerswerk wilt gaan doen in Zuid-Afrika, bekijk dan de mogelijkheden hierin goed. Denk er bijvoorbeeld aan om je aan te melden bij een organisatie voor vrijwilligers.

Internet

 • Gebruik internet en lees een aantal leuke blogs en laat je goed informeren over het land en alles waar je rekening mee moet houden.
Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte