Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Ga voorbereid op reis

Ga voorbereid op reis

Door: Tara - Bron: ANWB - Op: 03-10-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
Door voorbereid op reis te gaan naar je vakantiehuis kan je negatieve reacties en boetes voorkomen op vakantie. Elk land kent zijn eigen wetgeving en dus ook hun eigen regels voor reizigers, zowel voor mensen die alleen door het land heen reizen als die in het land op vakantie zijn gelden deze regels. Meer weten komen over de regelgeving per land dat kan hier. 

Alle landen kennen hun eigen wetgeving en regels waar je je aan dient te houden als je op vakantie gaat in een van deze landen. Het voorkomen van onnodige boetes kan je doen door in het bezit te zijn van de artikelen die een land van belang vindt. Zo krijgt jou vakantie geen negatieve wending als je wordt beboet.

Ben in het bezit van een gevaren driehoek 

Het belangrijkste item om bij te hebben wanneer je onderweg gaat naar je vakantiehuis is een gevaren driehoek. Deze gevaren driehoek is in alle landen van Europa verplicht om bij te hebben. Ga je op vakantie naar een vakantiehuis in Slowakije of Kroatie dan is het zelfs nodig om tweede gevaren driehoeken bij te hebben, dit is nodig wanneer je een aanhanger aan de auto heb verbonden. De gevaren driehoek is van belang wanneer je een ongeluk krijgt of pech hebt, zo kan je aan de andere verkeersgebruikers laten merken dat je stil staat. 

Veilig uit de auto met een veiligheidshesje 

Er zijn een groot aantal landen binnen Europa waar een veiligheidshesje verplicht is in de auto. Ga je op vakantie in een vakantiewoning in België, Hongarije, Noorwegen of Oostenrijk dan is een veiligheid hesje in de auto een verplichting. Maar ook in de landen; Frankrijk, Italie, Luxemburg, Portugal, Turkije en Slowakije zul je voor extra veiligheid dienen te zorgen met een opvallende hesje. Mocht je vakantiebestemming niet een van deze landen zijn, maar passeer je wel een van deze landen dan dien je ook een veiligheid hesje in je bezit te hebben. In Frankrijk is zo'n hesje ook nodig als je je verplaatst met een fiets. Let wel op in sommige landen is een veiligheid hesje voor alle bestuurders verplicht, in de volgende landen is dat niet zo; Portugal, België, Kroatië, Oostenrijk en Frankrijk. 

Voorkom onnodige boetes

De verbanddoos is een item dat in diverse vakantie landen een must is om te hebben in de auto tijdens de reis. Onder de categorie waarin de verbanddoos verplicht is vallen de landen Hongarije, Kroatië, Griekenland, Oostenrijk, Turkije, Slowakije en Tsjechië. In de vakantiebestemmingen België, Slovenië en Duitsland is de verbanddoos niet verplicht voor auto's met Nederlandse kentekens, maar om onduidelijkheden en strijd te voorkomen onderweg kan je maar beter in het bezit zijn van het artikel. Mocht je helemaal naar Griekenland of Turkije af reizen met de auto dan dien je ook in het bezit te zijn van een brandblusser. Het enige land waar de reservelampjes een verplichting zijn is Kroatië, vergeet deze dan ook niet als je op vakantie gaat in een vakantiehuis in dit land. 

Het vervoer wat wordt gebruikt om bij het vakantiehuis aan te komen is in de meeste gevallen de auto. Houd rekening met de bovenstaande regels waardoor je onnodige stress en boetes voorkomt tijdens de ontspannen en verdiende vakantie.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte