Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Goedkope wintersportvakantie

Goedkope wintersportvakantie

Door: Dayenne - Op: 12-12-2018 - Gewijzigd: 16-01-2019
We lopen alweer tegen het einde van het jaar aan en wellicht ben je al op zoek naar een leuke wintersportvakantie. Deze kan voor de kerst zijn, maar je kan ook al op zoek zijn naar een skivakantie die je beleeft tijdens de voorjaarsvakantie. Wanneer je met een grotere groep gaat of erg gebonden bent aan een budget, wil je natuurlijk zoveel mogelijk uit je vakantie halen voor zo weinig mogelijk geld. Op  vakantiehuis huren online geven wij je daarom een aantal tips hoe je een goedkope skivakantie kunt vinden en boeken.

Sport en plezier in één vakantie

Denk je aan wintersport, dan denk je aan sportieve dagen die gevuld zijn met skiën en snowboarden overdag en après-skiën in de avond. De meeste Nederlanders boeken hun skivakanties naar pistes die gelegen zijn in Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Maar wist je dat er ook alternatieve bestemmingen zijn waarbij je een goedkope wintersport kunt ervaren?

Een wintersport boeken naar kleinere plaatsen

Iedereen kent de grote wintersportparadijzen als Gerlos, Val Thorens, Saalbach-Hinterglemm en Zell am See wel. Echter zijn er ook andere kleinere bestemmingen die zeker niet onderdoen aan deze plaatsen. Zo kun je in Oostenrijk naar plekken gaan als Leogang en Mittersill. Op deze plaatsen lig je zeer dicht bij plaatsen als Gerlos, Saalbach-Hinterglemm en Mayrhofen. Hierdoor kun je evengoed genieten van de grote skiparadijzen, maar betaal je niet een enorme prijs om een leuke wintersportvakantie te hebben.

Niet alleen in Oostenrijk kun je genieten van een geweldige wintersport. Jij kan namelijk als (beginnende) skiër of snowboarder ook goed vertoeven in Duitsland en Italië. Op plekken zoals Livigno en Feldberg kun je namelijk ook een geweldige én goedkope skivakantie vieren. Hier kun je overdag heerlijk genieten van je wintersport terwijl je in de avonduren kunt vertoeven in één van de spa's of een feestje kunt maken in vele après-ski kroegen.

Bekijk onze wintersport chalets en vakantiehuizen die gelegen zijn in de gebieden Livigno, Feldberg, Leogang, Zell am See en Saalbach-Hinterglemm.

Hoe kun je een goedkope wintersport vakantie boeken?

Bij een skivakantie komt veel kijken. Jij moet namelijk je accommodatie en het eten regelen en de nodige wintersportspullen moeten gekocht en meegenomen worden. Daarnaast is een skipas aanschaffen ook nodig wanneer je een wintersport gaat boeken. De skipas is op kleinere skiplaatsen vaak een stuk goedkoper waardoor je hier al een heleboel geld op bespaart.

Een andere tip die erg handig is wanneer je een goedkope wintersport wilt hebben, is het vroegtijdig boeken van je skivakantie. Hierdoor kun je vaak profiteren van allerlei vroegboekkortingen. Ben jij dit compleet vergeten? Dan kun je altijd nog een goedkope last minute vakantie naar de sneeuw boeken. Het allerbelangrijkste is dat je de aanbieders vergelijkt en zo een goed inzicht krijgt van wat er allemaal aangeboden wordt en voor welke prijs dit het beste is. De laatste tip die wij je mee willen geven is dat je ook het materiaal kunt lenen. Ga jij niet vaak richting de sneeuw? Dan is het zonde om al dit materiaal te kopen. Je kunt vaak bij vrienden of familie het materiaal lenen waardoor jij een hoop geld bespaart en dit wellicht op de locatie zelf kunt gebruiken. 

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte