Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Wintersport in kerstvakantie

Wintersport in kerstvakantie

Door: Valerie van der Looy - Op: 15-12-2016 - Gewijzigd: 28-11-2018
Wat is gezelliger dan kerst vieren op een locatie waar er overal sneeuw ligt en iedereen een kerstboom voor het raam heeft staan? Samen met de mensen om wie je het meest geeft, is het altijd leuker om de feestdagen te vieren. In bijvoorbeeld Zwitserland of Oostenrijk voor wintersport in de kerstvakantie zul je je helemaal thuis voelen en toch er even helemaal tussenuit zijn. De vriendelijke mensen en de meest idyllische dorpjes zul je niet snel vergeten.

Prachtig landschap

Ben je een fanatiekeling op het gebied van wintersporten, dan is all helemaal een aanrader om een paar dagen weg te gaan. Want als je ergens goede pistes vind om vanaf te glijden, dan is het wel in Oostenrijk en Zwitserland. Maar ook voor iedereen die niet op vakantie wil gaan om actief bezig te zijn, is er gelukkig genoeg te beleven. De vele kerstmarkten zijn altijd gezellig om te bezoeken. De warme sfeer en het heerlijke eten laten je heel eventjes vergeten dat het buiten erg koud is. En voor de aller mooiste winterwandelingen zijn er genoeg routes uitgestippeld, de paden lopen langs de mooiste plekjes door het witte landschap en langs de besneeuwde bomen. Op veel hoog gelegen plaatsen kun je een schitterend panorama aanschouwen, de grote bergen in contrast met de diepe dalen en de sneeuw die het landschap bedekt.

Alpine skiën

Heb je altijd al een wedstrijd alpine skiën willen bij wonen, dan kan dit op een aantal data in verschillende delen van Zwitserland. Het is erg spectaculair om te zien hoe de skiërs van zo'n steile afdaling naar beneden komen met een enorme snelheid, en weer keurig stoppen onderaan de piste. Naast de wereldbekers word er ook het wereldkampioenschap gehouden, op beide soorten zijn dan de beste skiërs van alle delen van de wereld aanwezig, dit zijn zowel vrouwen als mannen. Veel hotels en andere accommodaties bieden tijdens de kerstvakantie speciale aanbiedingen aan die aansluiten op de grote wedstrijden.

Sporten

Zou je graag in een dag leren skiën, dan zijn de een daagse ski ervaringen precies wat je zoekt. Je leert in een dag de basis van het skiën, en kunt er dan vervolgens zelf voor kiezen of je nog een dag gaat skiën of dat je het erbij laat. Als je skiën niet zo ziet zitten, dan kun je er ook voor kiezen om in een dag te leren snowboarden. Ben je geen liefhebber van de kou, ook dan kun je in Oostenrijk en Zwitserland goed vertoeven. Op erg veel plekken kun je namelijk heerlijk ontspannen in de mooiste spa's of het thermale water. Dit is tevens een goede manier om je spieren wat rust te geven na een aantal dagen intensief wintersporten op de pistes of erlangs.

Wenen

In Wenen vind je de aller mooiste kerstmarkten, tijdens de feestdagen ademt deze stad kerst. Het is een leuke afwisseling tijdens de wintersport en past natuurlijk perfect bij de kerstvakantie. De vele lampjes die overal hangen en de heerlijke geuren die vanuit de kraampjes komen zullen ervoor zorgen dat je deze stad niet snel zult vergeten. Maar Wenen heeft nog veel meer te bieden, loop gerust eens door de grote winkelstraten of neem een kijkje bij een echte chocolatier. Houd je van klassieke muziek, dan is het ook zeker de moeite waard om een concert te bij te wonen. Hier spelen namelijk de meest bekende orkesten de mooiste muziek.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte