Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Kies voor Oost-Amerika

Kies voor Oost-Amerika

Door: Jeroen - Op: 07-11-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Altijd al een keer een rondreis willen maken door Amerika? Waar wacht je dan  nog op! Geen één land op de wereld heeft zoveel diversiteit als de VS. Zo kun je hier veel cultuur opsnuiven en zijn er veel prachtige natuurgebieden die zeker het bezichtigen waard zijn. Het slimste is om een rondreis langs één van de kusten te maken. Wil je vooral grote steden bezoeken en veel cultuur opsnuiven? Kies dan voor de Oostkust!

Veel mensen hebben als droom om een keer een reis naar Amerika te maken. De Verenigde Staten is dan ook het land met de miljoenensteden, uitgestrekte natuur en het leukste en grootste vermaak. De meeste mensen die naar Amerika gaan besluiten om een rondreis te maken, zodat ze veel van het land kunnen zien in een niet al te lang tijdsbestek. Het is echter onmogelijk om in een kort tijdsbestek alles van het land te kunnen zien. Daarom worden er vaak reizen aangeboden langs de West- of Oostkust. Veel mensen kiezen voor de Westkust omdat hier een aantal grote nationale natuurparken liggen. In de Oostkust zijn echter ook een aantal mooie natuurgebieden te vinden die zeker het bezichtigen waard zijn.

De natuur aan de Oost kust

De Oostkust van Amerika beschikt over een aantal imposante natuurgebieden. In de staat Florida ligt bijvoorbeeld de Everglades, hier is een grote verscheidenheid aan flora en fauna te vinden. Zodra je verder naar het noorden reist, kom je in de staat North Carolina, waar je de Great Smoky Mountains kunt vinden. Dit is een groot gebergte waarbij de toppen van de berg vaak omgeven zijn door nevel. In het Noordoosten kun je de Niagara watervallen vinden. Deze zijn wereldberoemd en zeker het bewonderen waard. Daarnaast kun je hier in de buurt ook nog een walvissafari vinden, hier kun je allerlei walvissen spotten tussen april en oktober.

Grote steden, veel cultuur

In de Oostkust van Amerika liggen veel verschillende grote steden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Chicago. Deze stad is na New York en Las Vegas de grootste stad van de VS. Hier zijn veel bezienswaardigheden te vinden zoals het Millennium Park en de Six Flags Great America. Ook de bekendste en tevens grootste stad van de VS, namelijk New York, kun je vinden aan de Oostkust. In New York kun je heel veel cultuur vinden. Alleen de architectuur in sommige wijken is al erg bijzonder. Daarnaast zijn er ook nog veel musea, theaters en muzikale centra te vinden. Een andere beroemde stad aan de Oostkust is Memphis. Deze stad staat bekend als muziekstad en dan voornamelijk rock-'n-roll. Toeristen die in deze stad komen, komen meestal speciaal voor een bezoekje aan Graceland, het landgoed van Elvis Presley. Ook de Sun Studio is een echte trekpleister voor toeristen. Naast deze grote steden zijn er nog veel meer plaatsen die zeker een keer bezocht moeten worden. Boek online een vakantiehuisjes bij de stops die gaat maken op de route van Oost Amerika gemakkelijk en voordelig online op Vakantiehuishurenonline.nl!

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte