X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Koffer inpak tips

Koffer inpak tips

Door: Carlijn - Op: 16-04-2014 - Gewijzigd: 06-04-2017
Elke vakantie en reis begint hetzelfde; inpakstress! Een koffer inpakken kan een vervelend karwei zijn, want er zijn tig problemen waar je tegenaan kunt lopen. Wat neem ik mee? Hoe zorg ik ervoor dat ik niets belangrijks vergeet? Mijn bagage past niet in mijn koffer, wat nu? Dit zijn pas enkele voorbeelden, maar met de tips die wij je bieden kun je vanaf nu relaxt aan je vakantie beginnen. Lees onze koffer inpak tips hier...

Ongeacht of je een compleet verzorgde reis naar een all-in hotel boekt, een vakantiehuisje boekt waar je zelf met de auto naartoe rijdt, of met een backpack van hostel naar hostel trekt: een koffer/rugzak inpakken is altijd een hels karwei. Wij weten wel waarom. Meestal wil je veel te veel meenemen, maar achteraf gezien vergeet je alsnog zeer belangrijke zaken. Daarom hebben wij enkele onmisbare koffer inpak tips voor je, zodat je stressvrij en relaxt op vakantie kunt gaan.

Een degelijke koffer/backpack

Allereerst is het belangrijk om fatsoenlijk materiaal te hebben. Ga je vliegen, kies dan absoluut voor een stevig koffer. De bagage handlers zijn namelijk niet echt voorzichtig met de bagage, en het komt vaak voor dat er een koffer van de band kukelt of van het bagagekarretje af valt. Wanneer je kiest voor een backpack reis, kies dan een backpack die lekker zit en die past bij je lichaam.

Veiligheid

Zorg voor een goed slot, en dan wel TSA approved. Dit betekent dat de douane het slotje met een speciale sleutel kan openmaken, waardoor ze niet je halve koffer hoeven slopen om te kijken of je iets illegaals vervoert. Ook backpacks zijn zodoende goed te beveiligen door de ritsen aan elkaar te bevestigen middels zo'n slot. Verder is het handig om een flightbag aan te schaffen om je backpack in te vervoeren.

Maak een checklist

Voordat je gaat inpakken, kun je het beste een checklist maken. Er zijn talloze checklists online te vinden, en deze kun je eenvoudig aanpassen naar jouw vakantie. In Spanje ga je natuurlijk andere kleding nodig hebben dan in Noorwegen en wanneer je op auto-vakantie gaat heb je weer andere benodigdheden nodig dan op een vliegtuig-vakantie.

Stal alles uit op je bed

Loop je checklist langs en stal alles overzichtelijk uit op je bed. Maak verschillende stapeltjes (kleding, toiletartikelen, belangrijke documenten, elektronica etc.) en begin niet met inpakken vóórdat je alles uitgestald hebt liggen. Zorg dat je je verschillende stapeltjes zodanig neerlegt zodat je een tweedeling hebt tussen onmisbare benodigdheden en extra benodigdheden. Pak de belangrijkste zaken eerst in en vul vervolgens aan met de extra's totdat je koffer vol is.

Tip: weeg je koffer voordat je naar het vliegveld gaat. Dit voorkomt een hoop stress op het vliegveld zelf.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte