X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Meivakantie: stedentrip Lissabon

Meivakantie: stedentrip Lissabon

Door: Mieke Janssen - Op: 23-04-2015 - Gewijzigd: 06-04-2017
Portugal is meer dan alleen zon, zee en strand. Lissabon is rijk aan cultuur en je kunt uren slenteren door de smalle straatjes. Oude vrouwtjes wijzen de weg en je kunt 's avonds lekker mee genieten van het bruisende nachtleven. Ontdek een nieuwe kant van Portugal met een stedentrip naar Lissabon in de meivakantie. Boek nog snel een last minute!

Dat Portugal een uitstekend vakantieland is, wist je waarschijnlijk al. Portugal heeft prachtige stranden, gezellige dorpjes en de Algarve heeft gemiddeld 3000 zonuren per jaar waarmee het de meeste zonuren van heel Europa heeft. Als je lekker in de zon wil luieren, ben je in Portugal in ieder geval op de juiste plek. Nu staat de meivakantie weer voor de deur en kun je ervoor kiezen om nog snel een last minute naar Portugal te boeken om de hele dag aan het strand te liggen. Maar als je dan toch naar Portugal vliegt, doe dan eens gek en maak er een stedentrip naar Lissabon van!

Al slenterend Lissabon verkennen

Met een stedentrip naar Lissabon in de meivakantie ervaar je Portugal op een hele andere manier. Lissabon strekt zich uit over zeven heuvels en ligt aan de Taag. Je vindt in wijken als Bairro Alto en Alfama tal van smalle straatjes waarin je heerlijk kunt slenteren en gerust kan verdwalen. Oude vrouwtjes met een stok worstelen zich een weg naar boven, maar zijn de beroerdste niet om jou de weg even te wijzen. Wanneer je als slenterend Lissabon aan het verkennen bent, kom je allerlei bezienswaardigheden tegen die zeker een bezoekje waard zijn. Zo staat in de wijk Belém een oude wachttoren die je herinnert aan het rijke verleden van Lissabon toen de bekende ontdekkingsreiziger Vasco da Gama nog de wereld over reisde. Daarnaast is het Parque Das Nações de kern van de Wereldtentoonstelling uit 1998 waar je fantastische architectuur terug vindt.

Nachtleven in Lissabon

Heb je het strand nog niet gemist? Blijf dan vooral nog even in Lissabon om het uitgaansleven te ervaren. Bairra Alto is een van de oudste wijken van de stad, maar je vindt er de meeste jongeren. Hippe barretjes en stijlvolle restaurants maken het een fijne plek om wat te drinken en flink te stappen. Daarnaast kun je Lissabon helemaal verkennen met een segway, buggy of toch ouderwetse tram. Er worden genoeg tours en evenementen georganiseerd waardoor je je geen moment hoeft te vervelen.

Kortom: vergeet dat strand even en breng een bezoekje aan Lissabon in de meivakantie. Het is een stad die rijk is aan cultuur en leeft tot in de late uurtjes. Boek nu nog een last minute naar Lissabon bij Ziezo!

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte