Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Meren in Duitsland

Meren in Duitsland

Door: Amber Linskens - Op: 14-07-2015 - Gewijzigd: 06-04-2017
Als je een keer een andere vakantiebestemming zoekt, is Duitsland wellicht een optie. Een vakantie aan een van de meren in Duitsland is een gegarandeerd succes. Kies voor het Zwarte Woud of Beieren. De Bodensee is bijvoorbeeld erg geschikt om te surfen of in te zwemmen. Hetzelfde geldt voor de Titisee en de Chiemsee. Als je op zoek bent naar waterpret voor het hele gezin is het een echte aanrader!

Duitsland: een vergeten vakantiebestemming

In de zomervakantie is Duitsland een vergeten vakantiebestemming. Veel mensen komen door Duitsland als ze op doorreis zijn naar bijvoorbeeld Italië of Oostenrijk. Sommige vakantiegangers blijven hier een nachtje of twee, maar veel mensen zien ons buurland niet als ideaal vakantieland. Duitsland ligt natuurlijk niet aan zee en ligt minder zuidelijk dan bijvoorbeeld Italië of Spanje. Vaak wordt er onterecht vanuit gegaan dat het hier altijd minder goed weer is. Duitsland heeft echter genoeg mooie, leuke plekjes. Wij vertellen je hier graag iets over.

Vakantie in het Duitse Zwarte Woud

Het klinkt natuurlijk niet zo exotisch: op vakantie naar Duitsland. Vanuit Nederland is het slechts een paar uur rijden en mensen die aan de grens wonen zijn er al helemaal snel. De mooiste plekken van Duitsland liggen echter niet direct over de grens. Als je afzakt naar het zuiden, ligt in het zuidwesten het bosgebied Zwarte Woud (Schwarzwald). Deze regio wordt steeds populairder als vakantiebestemming, mede door de vele meertjes die hier liggen. Er mag dan wel geen zee in de buurt zijn, maar een duik in de Titisee of de Mummelsee is net zo verfrissend. Daarnaast staat het woud bekend om het ontstaan van de koekoeksklok en de overheerlijke Schwarzwälder Kirschtorte. Bij ZieZo vakanties vind je verschillende leuke huisjes in het Zwarte Woud. Vakantiehuis Wutachschlucht is een typisch Duits vakwerkhuis en Swarzwaldblick heeft een prachtig uitzicht. 

Vier vakantie aan een van de meren in Duitsland

Wil je graag op vakantie naar Beieren dan kun je kiezen voor een huisje aan de Chiemsee. Het populairste meer in deze regio is echter de Bodensee. Dit meer in Duitsland is wel 63km lang en 14km breed. Het is de perfecte plek om te windsurfen, zwemmen, varen of van de zon te genieten. Ook in Duitsland is het 's zomers vaak erg mooi weer! Een andere mooie bezienswaardigheid die je niet mag missen als je in Beieren bent is Schloss Neuschwanstein. Dit kasteel is gebouwd voor koning Lodewijk II en ziet eruit alsof het zo uit een sprookje komt. Als je toch graag een echte zee in de buurt hebt, zijn er ook voldoende mooie bestemmingen in het Noorden te vinden. Vakantiehuis Meeresperle is een echt pareltje onder de vakantiehuizen te noemen. Het is gelegen in het uiterste noorden van Duitsland en is van alle gemakken voorzien.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte