Fietsvakantie? De mooiste fietsroutes!

Door: Carlijn - Bron: Telegraaf - Op: 14-05-2014 - Gewijzigd: 28-11-2018
Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Fietsvakantie? De mooiste fietsroutes!
Nederland is een echt fietsland. Het is dan ook niet voor niets dat veel Nederlanders graag op vakantie gaan naar landen waar lekker op de tweewieler gestapt kan worden. Al fietsend voelen we ons vrij en ontspannen. Ideaal dus! Toch is het leuk om ook eens in het buitenland te gaan fietsen. Daarom hebben we de top drie mooiste fietsroutes in Europa op een rijtje gezet. Wanneer je op een fietsvakantie wil gaan, dan is het een tip om één van de drie door ons uitgekozen vakantieplekken te kiezen. Fiets succes gegarandeerd!

Fietsen is de activiteit waar Nederland bekend om staat. Vraag buitenlanders hoe een Nederlander zich voornamelijk verplaatst, en het antwoord zal zijn: de fiets. Ook op vakantie is het fijn om de fiets te kunnen pakken. Ongeacht of je gewoon relaxt wil fietsen of daadwerkelijk de racefiets wil gebruiken: er zijn talloze routes in Europa die zeker het fietsen waard zijn. Wij hebben de top drie fietsroutes voor je op een rijtje gezet, lees maar mee:

Nove Colli, Italië

Bij het Italiaanse Cesena wordt jaarlijks een fietswedstrijd georganiseerd: de Nove Colli. Echter kun je deze rit ook buiten de wedstrijd maken. Deze tocht is zeker niet voor rookies, want de rit is 130 kilometer óf 200 kilometer lang. Tijdens de lange variant dien je 9 bergen te overwinnen, waarvan de hoogste berg, Monte Pugliano, meer dan 500 hoogtemeters bedraagt. Dit is dus absoluut een race fiets parcours.

South Downs, Engeland

Het Nationaal Park South Downs is qua oppervlakte een stuk groter dan de provincie Utrecht. Daarmee is het ook meteen een walhalla voor fietsers, want er ligt ruim 1200 kilometer aan fietspaden in dit Nationaal Park. Er zijn heuvelritten te maken, maar er is ook voldoende mogelijkheid tot het maken van een relaxte fiets tour, bijvoorbeeld langs de kust van Brighton.

Venn Bahn, door Duitsland, België en Luxemburg

Dé fietsroute van het jaar 2014 is de Vennbahn. Deze fietsroute is niet zonder reden verkozen tot de beste. Het was namelijk ooit een spoorbaan en deze gaat maar liefst door drie landen. Je begint in Aachen en gaat via België en Luxemburg richting het einde van de tour. Het is mogelijk om enkele etappes van deze rit te doen, maar het mooist blijft om de volledige tocht te maken, namelijk 125 kilometer.

Like ons op facebook! En blijf op de hoogte