Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Must-See festivals

Must-See festivals

Door: Carlijn - Op: 08-05-2014 - Gewijzigd: 06-04-2017
Als doorgewinterde festivalganger ken je vast en zeker de bekende festivals als PinkPop, Rock Werchter en bijvoorbeeld Coachella. Maar er zijn nog talloze andere festivals die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Burning Man Festival in het midden van de woestijn, waar cultuur en kunst centraal staan. Of het schitterende lantaarn festival in Azië, waar vele duizenden wensballonnen worden opgelaten en het luchtruim sfeervol verlichten. Zo zijn er nóg enkele festivals waar je absoluut eens naar toe moet in je leven. Lees onze tips en laat je verbazen!

Hou jij wel van een festivalletje op zijn tijd? Dan zijn de onderstaande tips wellicht bruikbaar voor je, want wij geven je een lijstje met unieke festivals waar je zeker een keer moet zijn bijgeweest in je leven. Van een gigantisch voedselgevecht tot een grote optocht met als vikings verklede mensen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

La Tomatina in Buñol – Spanje

Volgens de legende begon het gooien van tomaten in 1945, toen locals de tomaten naar een houten beeld gooiden, misten en toen per ongeluk elkaar raakten. Elk jaar in augustus wordt dit herhaald, maar dan met maar liefst 200.000 mensen die elkaar bekogelen met tomaten, gewoon voor de fun. Het is een geweldig evenement en het is ook nog eens dichtbij, namelijk in Buñol, Spanje.

Carneval in Venetië – Italië

Je kent ze vast wel, de mooie Venetiaanse maskers. Deze stammen echter uit 1162, want toen vierde men dat de republiek Venetië te sterk was voor indringers. Carnaval is geboren. Het is een schitterend festival met mooie kostuums. Een echte must-see.

Up Helly Aa Fire in Lerwick – Schotland

Wil je een reis door de tijd maken? Dan is het Up Helly Aa Fire festival in Schotland wellicht een optie. Tijdens dit festival zul je duizenden mensen door de straten zien marsen, allemaal gekleed in viking gerelateerde outfits en met een fakkel in de hand. Aan het einde van de processie worden alle fakkels op een groot houten viking schip gegooid, dat daarna afbrandt. Een soort Sint Maarten, maar dan toffer.

Internationaal zandsculpturen festival – Portugal

Hou je van kunst? Dan is het internationaal zandsculpturen festival een absolute aanrader. Hier vind je talloze grote kunstwerken, stuk voor stuk gemaakt van zand. Zo'n 60 artiesten gebruiken maar liefst 35 miljoen kilo zand om hun beelden te creëren.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte