X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Nederland als aantrekkelijk vakantieland

Nederland als aantrekkelijk vakantieland

Door: Nicole - Bron: NBTC - Op: 25-04-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Door de crisis kunnen veel mensen niet meer op vakantie in het buitenland, maar niet getreurd Nederland is ook een geweldig land om vakantie te vieren. Buiten dat wij Nederlandsers thuis blijven in eigen land komen er ook steeds meer buitenlanders op vakantie in ons kikkerlandje. Vooral Chinezen en Japanners komen een aantal weken door brengen in Nederland. Ontdek de toeristische plekken van ons land en ga er op uit deze zomer.

Nederland als aantrekkelijk vakantieland

Nederland wordt steeds populairder als vakantieland. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). In 2013 wordt er zelfs een groei van internationale toeristen verwacht van bijna 3%. Er zullen dan bijna 12.1 miljoen buitenlandse verblijftoeristen ons land bezoeken. Vooral Duitsers en Belgen vinden Nederland een aantrekkelijk land om hun vakantie door te brengen zo blijkt. In 2012 kwamen de meeste bezoekers al uit bovengenoemde landen en in

2013 zal dat aantal alleen maar groeien

Een grotere, misschien verrassende, procentuele stijging vorig jaar kwam echter uit Azië. Zo was er een groei van 23% van bezoekers uit Japan en China, maar ook het aantal toeristen uit India is toegenomen met 16%.  Echter, uit landen waar het economisch minder ging, zoals Italië en Spanje, kwamen juist minder bezoekers.

Bezienswaardigheden in Nederland

Maar wat maakt Nederland nou zo aantrekkelijk? Nederland heeft tegenwoordig veel meer te bieden dan de traditionele molens, tulpen en klompen. Zo zijn er een paar prachtige kastelen, paleizen en sloten, zoals Slot Loevestein en Paleis Soestdijk. Daarnaast is er een grote hoeveelheid historie te vinden zoals het Anne Frank huis  of het Joods Historisch Museum. Maar ook de grachten in Amsterdam en Utrecht is een echte mustdo in Nederland voor buitenlandse toeristen.

Stijgend toerisme

Daarnaast is het toerisme in Nederland ook gestegen door het groeiend aantal stedentrippers in Europa en de lichte toename van het aantal internationale vliegverbindingen. Maar ook de groeiende economie in Azië draagt bij aan het toenemende toerisme in Nederland, omdat de middenklasse met stijgende koopkracht steeds meer internationaal gaat reizen. Bovendien maakt de zwakkere euro Europa én Nederland extra aantrekkelijk als vakantiebestemming.

Toerisme in 2013

In 2013 kunnen we dus alleen maar meer toeristen verwachten. Daarbij wordt een bezoek aan ons land extra gestimuleerd door diverse evenementen en jubilea, waaronder Amsterdam 2013, Vrede van Utrecht en de opening van het nieuwe Rijksmuseum. Maar ook de vele festivals zullen weer veelvuldig bezocht worden door buitenlandse toeristen en natuurlijk Koninginnedag op 30 april, zal dit jaar extra druk worden bezocht door zowel Nederlanders als buitenlandse toeristen.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte