Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Nederlanders hebben weinig vakantiedagen

Nederlanders hebben weinig vakantiedagen

Door: Carlijn - Bron: Hotel.com - Op: 06-11-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
Onderzoek heeft aangetoond dat de Nederlanders in vergelijking met andere landen zoals Engeland en Zweden minder vakantiedagen hebben. Het gemiddelde van Europese landen ligt op vijfendertig vakantiedagen, wij als Nederlanders hebben dus vijf vakantiedagen minder dan vele andere landen. Lees hier de rest van het artikel over de vakantiedagen. Natuurlijk wil je optimaal genieten van de vakantiedagen die je wel hebt. 

Uit een onderzoek van Hotel.com is gebleken dat er grote verschillen bestaan in het gemiddelde aantal vrije dagen waarop medewerkers recht hebben. In Nederland hebben we recht op 29 vrije dagen per jaar. Dat is niet veel, alleen de Britten hebben het slechter getroffen met 28 dagen. Ook Ieren komen er met 29 dagen erg bekaaid vanaf in vergelijking met de rest van Europa.

Gemiddeld 35 vrije dagen per jaar

Inwoners van Portugal en Zweden hebben recht op de meeste vrije dagen per jaar, namelijk 39. Op een respectievelijk tweede en derde plaats staat Denemarken en een gedeelte van Duitsland. De onderzoekers hebben werknemers in twaalf verschillende Europese landen ondervraagd over het aantal vrije dagen. Het gemiddelde ligt op 35 vrije dagen per jaar, wat dus betekent dat Nederlanders vijf vrije dagen minder hebben dan de gemiddelde Europeaan.

Minste vakantiedagen

Ook qua vakantiedagen hebben Nederlanders het niet echt goed in vergelijking met hun Europese collega's. Met een wettelijk vastgesteld minimum aantal van twintig vakantiedagen hebben Nederlanders, Engelsen, Ieren en Italianen de minste tijd om lekker op vakantie te gaan. Denen hebben het beter: zij kunnen maar liefst 27 dagen op vakantie. Op een gedeelde tweede plaats staan Finland, Noorwegen, Frankrijk en Portugal met allen 25 vakantiedagen per jaar.

Vakantiedagen goed benutten

Nederlanders hebben dus minder vakantiedagen dan de gemiddelde Europeaan. Het is dus belangrijk om deze dagen zo goed mogelijk te benutten. Boek daarom eenvoudig, veilig en snel een vakantiehuis zodat je zorgeloos kunt genieten van je schaarse vakantiedagen.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte