Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Nederlands gaan minder op vakantie

Nederlands gaan minder op vakantie

Door: Lynn - Bron: Volkskrant - Op: 28-02-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Nederlanders gaan in 2013 minder vaak op vakantie dan voorgaande jaren. De belangrijkste oorzaak hiervan is de economische crisis, die steeds meer mensen treft. Nederlanders zijn zich steeds meer bewust van hun financiële situatie en zullen dan ook meer letten op grote bestedingen, zoals de vakantie. Vooral buitenlandse vakanties doen het minder goed jaar, aangezien dit veel geld kost. Dankzij de diverse aanbiedingen en acties van ZieZo vakantiehuizen kun jij ook gewoon deze zomer lekker op vakantie.

De economische crisis houdt nu al een flinke tijd aan, wat nu ook zijn invloed gaat uitwerken op het aantal Nederlanders die op vakantie willen gaan. Zo is uit onderzoek van NBTC-NIPO Research gebleken dat er in 2013 zo'n 5 procent minder Nederlanders op vakantie gaat. De grootste oorzaak hiervan is natuurlijk het gebrek aan geld en tijd. De vakantie is dit jaar namelijk nog net zo belangrijk voor een Nederlander als ieder ander jaar, maar de bezuinigingen treffen nu steeds meer mensen.

Nederlanders zoeken naar aanbiedingen en acties

Nederlanders zijn van plan om minder geld uit te geven aan vakanties, maar dit betekent niet meteen dat ze ook minder vaak op vakantie willen gaan. Daarom gaan de Nederlanders nu steeds vaker opzoek naar bepaalde aanbiedingen en acties die door de reisorganisaties worden aangeboden. Hier spelen de aanbieders handig op in door het geven van vroegboekkortingen en andere kortingsacties. Andere manieren die door veel Nederlanders worden toegepast om toch nog op vakantie te kunnen gaan zijn bijvoorbeeld; niet te ver weg, minder lang gaan, minder geld uitgeven en minder vaak gaan. Nederlanders die nu opzoek zijn naar een vakantie, zullen nu meer als ooit tevoren op de prijs letten en hier rekening mee houden. Door alle acties en aanbiedingen die door de reisorganisaties en dergelijke worden verstrekt, zal de daling nog relatief beperkt blijven.

Nederlanders gaan minder vaak op vakantie in het buitenland

De daling in het aantal vakanties van Nederlanders is vooral merkbaar als er wordt gekeken naar het aantal buitenlandse vakanties. Hier is een lichte daling naar voren gekomen van ongeveer 1 tot 3 procent. In 2012 waren er namelijk nog 18,6 miljoen vakanties naar het buitenland, terwijl er dit jaar hoogstwaarschijnlijk 18 tot 18,4 miljoen vakanties naar het buitenland worden ondernomen. De oorzaak hiervan is natuurlijk makkelijk te ontdekken. Verre reizen naar het buitenland zijn namelijk erg duur in vergelijking met vakanties in het eigen land. De vakanties in het eigen land zijn dan ook redelijk gestabiliseerd met zo'n 18.1 miljoen vakanties. Daarnaast zijn Nederlanders ook van plan om minder geld uit te besteden op de vakantie zelf. De financiële situatie van vele Nederlanders is dus de belangrijkste oorzaak van het feit dat Nederlanders minder vaak op vakantie gaan.

Ga voor een vakantiehuis in Nederland of voor een van de aanbiedingen

Wil jij toch lekker genieten van een vakantie zodat je even helemaal tot rust kunt komen. Even weg van de dagelijkse sleur en aan helemaal niets denken, dan kies je toch voor een van de aanbiedingen! Op ZieZo vakantiehuizen vind je vele last minute mogelijkheden en andere scherpe aanbiedingen waar je voor kleine prijsje toch lekker tot rust komt. En ook het aanbod van vakantiehuizen in Nederland is groot waardoor je ook dichtbij huis op vakantie kan gaan.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte