Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Negatieve reiservaringen op Social Media

Negatieve reiservaringen op Social Media

Door: Nicole - Bron: World Ticket Center - Op: 20-09-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Social media is de laatste tijd steeds meer in opkomst en daar worden dan ook vaak de vakantie ervaringen gedeeld met vrienden en familieleden. Opvallend hierbij is dat negatieve ervaringen veel vaker worden gedeeld op social media zoals Facebook en Twitter in vergelijking met positieve ervaringen. Lees hier meer over het delen van vakantie ervaringen.

Nederlanders gebruiken Social Media vooral om negatieve reiservaringen op te delen. Dit is gebleken uit onderzoek van World Ticket Center. Ze vroegen aan 650 willekeurige reizigers: 'Hoe deelt u uw reiservaringen?'. Maar 22% van de mensen deelt hun reiservaringen offline, wat betekent dat deze mondeling worden gedeeld met familie, vrienden en kennissen.

Reisblogs populair

Meer dan driekwart van de ondervraagden gaf aan dat ze hun reiservaringen op het internet delen. De meest gebruikte online kanalen zijn reisblogs (28%), vakantiebeoordelingswebsites (23%), websites die in eigen beheer zijn (19%), fora op het internet (16%) en social media kanalen (14%).

Negatieve uitingen op social media

Uit de zojuistgenoemde resultaten blijkt dat Social Media nog weinig wordt ingezet als platform op reiservaringen mee te delen. Het is wel noemenswaardig te noemen dat de positieve reiservaringen op sociale media ontbreken. Maar liefst 81% geeft aan dat ze graag hun klachten uiten via social media, terwijl een luttele 19% positieve vakantieberichten plaatst.

Positieve ervaringen op reisblogs

Uit het onderzoek kan worden geconcludeerd dat reisblogs juist worden gebruikt als platform voor positieve vakantieverhalen, waar social media als Twitter en Facebook juist worden gebruikt als platform voor negatieve ervaringen met een vakantiebestemming, accommodatie, reisorganisatie of vliegmaatschappij.

Wil je reiservaring delen met je vrienden en familie dan deel je deze op Facebook of een ander social media kanaal. Maar wil je daarnaast ook andere mensen helpen met het maken van een keuze voor een vakantieland, bestemming of verblijfsplaats? Deel je ervaring dan ook op de online reviews websites zoals Trust Pilot, Preferenso en Kiyoh. Middels deze weg kun andere mensen op basis van jouw ervaringen een keuze laten maken voor hun definitieve beslissing.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte