Op avontuur door Scandinavië: Zo plan je de perfecte roadtrip!

Door: Gast bogger - Op: 06-10-2023 - Gewijzigd: 18-04-2024
Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Op avontuur door Scandinavië: Zo plan je de perfecte roadtrip!
Als je droomt van een avontuurlijke roadtrip, dan is Scandinavië de perfecte bestemming. Laat je betoveren door de adembenemende natuur, de rijke geschiedenis en de unieke cultuur van deze Noord-Europese regio terwijl je over de kronkelende wegen van Scandinavië reist. Hier is alles wat je moet weten om je roadtrip door Scandinavië te plannen.

Route en Timing

Een roadtrip door Scandinavië vergt wat planning, aangezien de regio uit verschillende landen bestaat, waaronder Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland. Je kunt je route aanpassen op basis van je interesses, maar hier is een voorbeeldroute om je op weg te helpen:

 1. Start in Kopenhagen, Denemarken:
  Begin je reis in de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Verken bezienswaardigheden zoals de Kleine Zeemeermin, het Tivoli-park en Nyhavn voordat je noordwaarts trekt.
 2. Ga naar Göteborg, Zweden:
  Steek de Öresund-brug over naar Zweden en verken de bruisende stad Göteborg, bekend om zijn mooie archipel en heerlijke zeevruchten.
 3. Rijd naar Oslo, Noorwegen:
  Je vervolgt je reis naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Hier kun je het prachtige Oslofjord bewonderen en het Viking Ship Museum bezoeken.
 4. Ontdek de Noorse Fjorden:
  Reis door de adembenemende Noorse fjorden, zoals de Geirangerfjord en de Nærøyfjord, en geniet van enkele van de meest indrukwekkende natuurlijke landschappen ter wereld.
 5. Ga naar Bergen:
  Bergen, met zijn kleurrijke huizen en rijke geschiedenis, is een must-visit in Noorwegen. Vergeet niet de beroemde Fløibanen-kabelbaan te nemen voor een panoramisch uitzicht.
 6. Reis naar Stockholm, Zweden:
  Verlaat Noorwegen en rijd oostwaarts naar Stockholm, de bruisende hoofdstad van Zweden. Verken de oude stad, Gamla Stan, en bewonder het Koninklijk Paleis.
 7. Doorkruis Finland:
  Je kunt ervoor kiezen om per veerboot naar Helsinki, de hoofdstad van Finland, te reizen. Onderweg kun je het Finse platteland verkennen en genieten van de rustige meren en bossen.
 8. Terug naar Kopenhagen:
  Sluit je roadtrip af door terug te keren naar Kopenhagen, waar je de hoogtepunten kunt herontdekken voordat je naar huis gaat.

De beste tijd voor een roadtrip door Scandinavië is meestal tijdens de zomermaanden, van juni tot augustus, wanneer de dagen langer zijn en het lekker weer is. Houd er echter rekening mee dat het vakantiehuis van je keuze tijdens deze periode populair kan zijn, dus het is een goed idee om van optijd te boeken.

Praktische tips

Voordat je aan je roadtrip begint, is het handig om rekening te houden met deze praktische zaken:

 • Tol en veerboten: Houd er rekening mee dat sommige wegen tol vereisen en dat je mogelijk ferry’s moet nemen om tussen eilanden en landen te reizen. Ben je benieuwd op welke plekken je kunt oversteken? Kijk dan eens op de website van Overtocht.
 • Accommodatie: Boek accommodatie van tevoren, vooral tijdens het hoogseizoen, om teleurstellingen te voorkomen.
 • Verkeersregels: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels in elk land dat je bezoekt, aangezien deze kunnen variëren.
 • Reisverzekering: Overweeg een reisverzekering die dekking biedt voor pech onderweg en medische noodgevallen.
 • Paklijst: Vergeet niet om essentials zoals warme kleding, een EHBO-kit, reisdocumenten en een goede kaart mee te nemen.
Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte