Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Op reis met de auto? Vergeet de autoverzekering niet!

Op reis met de auto? Vergeet de autoverzekering niet!

Door: Celeste - Op: 20-06-2020 - Gewijzigd: 05-06-2020
Wanneer je met de auto op vakantie gaat, kunnen er natuurlijk ongemakken voorkomen. Je komt stil te staan met je auto of je raakt in het ergste geval betrokken bij een auto-ongeluk waarbij je auto een flinke schade oploopt. Natuurlijk verwacht je dat de rit vlekkeloos verloopt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Om je ook op deze ongemakken voor te bereiden tijdens je vakantie, is het belangrijk de juiste autoverzekering af te sluiten.

Autoverzekering op reis

Pech met de auto is geen pretje. Al helemaal niet wanneer je op weg bent tijdens je vakantie naar die bestemming waar je al zo lang naar uitkijkt. Toch is een ongeluk of pech met de auto niet te vermijden. Je loopt een beschadiging op aan je auto of komt stil te staan langs de snelweg. Op dat moment is het ineens niet meer zo fijn dat je ver van huis bent. Toch kun je ervoor zorgen dat je hier zo goed mogelijk op voorbereid bent. Met een autoverzekering ben je verzekerd voor schade die jij een ander toebrengt. Of het nou gaat om een kleine beschadiging die je per ongeluk hebt gemaakt op andermans autodeur of een ongeluk waarbij de auto een  grotere beschadiging heeft opgelopen. Zorg dat je onderweg verzekerd bent.

Pechhulp op vakantie

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je tijdens de rit met pech langs de weg komt te staan. In dit geval is het verstandig een aanvullende verzekering zoals de pechhulp verzekering af te sluiten. Met een pechhulp verzekering komt er in geval van pech altijd iemand langs voor reparatie of een vervangend vervoer. Met de meeste pechhulp verzekeringen ben je in heel Europa verzekerd. Ideaal voor die autovakantie wat jij hebt gepland!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Met alleen een autoverzekering afsluiten ben je er nog niet. Voorkomen is in vele gevallen makkelijk dan verhelpen. Zorg voor je vertrek dat je de auto en alles wat je bij je hebt een keer checkt. Zo dien je je rijbewijs maar ook je verzekeringspapieren en groene kaart bij je te hebben. Controleer ook de auto altijd op de verlichting, ruitenwissers, oliepeil en vloeistoffen en bandenspanning. Mocht er iets nog niet in orde zijn, dan kun je dat nog voor vertrek aanpassen.

Ook zijn veiligheidsaccessoires in sommige landen verplicht om bij je te hebben. Dit verschilt wel per land. Zorg dat je dit altijd checkt voor de landen waar je doorheen rijdt wanneer je op vakantie gaat om onnodige boetes te voorkomen.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte