X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Plitvice meren: het mooiste park van Kroatië

Plitvice meren: het mooiste park van Kroatië

Door: Vakantiehuis Huren Online - Op: 08-10-2018
Wanneer je rondloopt in het Plitvice National Park in Kroatië, waan je je in een echte sprookjeswereld. Het turquoise water en de schitterende watervallen bevinden zich in een weelderige, groene omgeving. Een ware droomplek. Het is dan ook niet raar dat de mooiste plek van Kroatië is. Het nationale park werd in 1979 op de werelderfgoed van UNESCO gezet en jaarlijks trekken de Plitvice meren meer dan een miljoen bezoekers.

Plitvice nationaal park

In het Plitvice nationaal park zijn twee ingangen. Aan de noordelijke zijde van het park vind je de eerste ingang en daar word je meteen getrakteerd op het uitzicht op de hoogste waterval van maar liefst 56 meter, in een prachtig lager gelegen meer. De tweede ingang ligt aan de zuidelijke kant. Daar vind je het Kozjak meer, waar je met een elektrisch bootje kunt varen over het turquoise water.

Vervoer in het park

In het park kun je gebruikmaken van een rondvaartboot en een trein. De rondvaartboot vaart twee routes. De ene route brengt je binnen 5 minuten van de ene naar de andere kant van het Kozjak meer. De tweede route duurt ongeveer 20 minuten. Deze route gaat van het lage deel naar het hoge deel van het park. De trein rijdt van de ene naar de andere kant van het park. Ook kun je een roeiboot huren om zelf de meren te zien. Let er wel op dat deze in de winter niet beschikbaar zijn in verband met sneeuw en ijs.

Natuurlijk is wandelen nog steeds een van de mooiste manieren om het park te ontdekken. De Plitvice meren zijn voorzien van diverse wandelroutes voor zowel beginnende als meer ervaren lopers. Zo zijn er routes van 3 uur, maar bijvoorbeeld ook van 8 uur.

Toegangsprijs van Plitvice nationaal park

De toegangsprijzen zijn verschillend in ieder seizoen. De prijzen zijn rond de 150 kuna (ongeveer 20 euro). Wanneer je met een groep van minstens 15 personen komt, zijn de prijzen goedkoper. Kinderen tot zeven jaar kunnen gratis het park bezoeken.

Goedkope vakantiehuizen bij de Plitvice meren

Er zijn verschillende opties om te overnachten bij het park. Het enige nadeel is dat de kamers erg prijzig zijn. Maar je hebt wel een prachtig uitzicht vanuit je kamer. Wil je liever goedkoop overnachten bij de Plitvice meren? Bekijk dan onze huisjes in de buurt van het nationaal park. Wij bieden je een ruim aanbod van voordelige vakantiehuizen.

Nog enkele handige tips

  • Draag gemakkelijke kleding.
  • Zorg voor goede wandelschoenen.
  • Neem genoeg eten en drinken mee. Er zijn restaurantjes te vinden, maar deze zijn erg prijzig.
  • Blijf op de paden. In de bossen kunnen zich wilde dieren bevinden, daar kun je beter bij uit de buurt blijven.
  • Honden zijn welkom in het park. Alleen wel aangelijnd.
  • Om het park goed te kunnen bezichtigen heb je minstens één dag nodig. Heb je nog niet alles kunnen bekijken? Blijf dan overnachten zodat je alle tijd hebt voor dit enorme park. Bekijk ons aanbod van goedkope vakantiehuizen bij de Plitvice meren.
     
Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Plitvice II 4 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Plitvice I 6 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Aanbieding! Jelena 5 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Nevenka 4 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Nevenka 5 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte