Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Servië in opkomst als vakantiebestemming

Servië in opkomst als vakantiebestemming

Door: Lianne - Bron: Tourpress - Op: 09-12-2011 - Gewijzigd: 10-04-2017
Een vakantie Servië wordt steeds populairder onder de Nederlandse vakantiegangers. Dit Balkan land heeft in de eerste 10 maanden dit jaar 7% meer Nederlanders bezoekers gehad ten opzichte van vorig jaar. Het aantal overnachtingen is zelfs gestegen met 17%. De verwachting is dat deze gunstige stijgingen zich het komende jaar verder zal voortzetten.

Stedentrip Belgrado

Steeds meer toeristen weten hun weg te vinden naar Belgrado, deze nog relatief onbekende stedentrip bestemming. Een stedentrip Belgrado biedt een bijzondere combinatie tussen cultuur, ontspanning en evenementen. Belgrado heeft een sprookjesachtige ligging, in het hart van de Balkan en de Donau regio. De talrijke historische en culturele monumenten, zoals het Fort Kalemegdan, het graf van Tito, de Sint Java en de vele musea en tentoonstellingen, maken Belgrado een interessante stedentrip bestemming. Het uitgaansleven in Belgrado is niet te vergelijken met andere steden, de internationale reisgids Lonely Planet heeft zelfs deze stad genomineerd als nummer één party-hoofdstad van de wereld. Een stedentrip Belgrado biedt diversiteit!

Vakantie Servië, voor ieder wat wils

Servië staat ook bekend om de geweldige festivals die hier jaarlijks georganiseerd worden. Één van de bekendste festivals in Servië is het EXIT Festival in Novi Sad. Ook is er steeds meer vraag naar Servië rondreizen. Tijdens een rondreis door Servië leer je de byzantijnse cultuurhistorie kennen, bewonder je meer dan honderd middeleeuwse kloosters en ontdek je het Romeinse erfgoed. Servië heeft zich de laatste jaren ook gericht op de sportievelingen. Er is flink geïnvesteerd in nieuwe wandelroutes en in de Donau fietsroute. Een vakantie in Servië is ontzettend veelzijdig!

Kortom, een vakantie Servië heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van cultuur, historie en natuur! Huur een charmant vakantiehuis in de groene omgeving van Servië of een appartement in Belgrado en ervaar het zelf!

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte