Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Stedentrip Berlijn

Stedentrip Berlijn

Door: Nouschka - Op: 15-01-2013 - Gewijzigd: 07-04-2017
Ben jij nog opzoek naar een leuke bestemming voor een weekendje weg? Waarom bekijk je dan niet het aanbod van vakantiehuisjes in Berlijn. In de hoofdstad van Duitsland zijn genoeg activiteiten te ondernemen. Ga bijvoorbeeld een dagje cultuur snuiven met één van de vele georganiseerde tours. Of gebruik je tijd om de winkels van Berlijn leeg te kopen. Er is voor iedereen genoeg te doen, zowel overdag als in de avonden en nachten.

Stedentrip Berlijn

Ben jij van plan om binnenkort een weekendje weg te gaan naar een bestemming waar van alles te beleven valt, maar heb je deze bestemming nog niet gevonden? Overweeg dan eens om naar Berlijn te gaan. Dit is waarschijnlijk niet de eerste stad waar je aan denkt als je een weekendje weg wilt, maar deze stad heeft echter wel veel te bieden. Je kunt je hier zowel overdag als in de avond en nacht goed vermaken. Daarnaast is het ook nog eens lekker dichtbij, waardoor je geen lange reistijden hebt en je dus meer tijd in deze stad kunt spenderen. Geniet van deze stad samen met je familie, vrienden of helemaal alleen. Je zult merken dat je je niet snel zal vervelen!

Een culturele stad

Je zult het misschien niet snel verwachten, maar in hoofdstad van Duitsland, Berlijn kun je veel cultuur opsnuiven. Er staan veel bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Brandenburger Tor. Deze poort is in 1788 gebouwd en is de belangrijkste poort van Berlijn. Om echt alle mooie plekken van Berlijn te kunnen bezoeken, is het slim om je aan te melden bij één van de vele culturele tours. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een boot alle mooie en imposante monumenten langs de rivier de Spree te bezichtigen. Een andere indrukwekkende tour is de underground tour. Tijdens deze tour leer je meer over de WO II en de Koude Oorlog. Je loopt door allerlei ondergrondse bunkers, verlaten metrostations en meer. Deze tour is zeker een aanrader als je meer wilt weten over deze oorlogen en hoe de Duitsers deze beleefd hebben.

Genoeg ontspanning

Na een dag cultuur snuiven is het natuurlijk erg fijn om ergens lekker te kunnen dineren. Dit kan gemakkelijk in één van de vele restaurants die Berlijn rijk is. Na het dineren kun je ervoor kiezen om een lekkere rustige wandeling door één van de groene parken van Berlijn te lopen, of om je te gaan vermaken in de hippe en populaire bars en clubs die in Berlijn gelegen zijn. Na zo'n drukke dag is het natuurlijk erg fijn als je in één van de vele appartementjes van Berlin-Brandenburg kunt slapen. Berlijn is behalve een stad vol met cultuur ook een echte winkelstad. Je kunt hier urenlang winkelen in allerlei verschillende winkeltjes, daarnaast worden er ook nog geregeld vlooienmarkten georganiseerd die erg leuk zijn om te bezoeken.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte