Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Stedentrip Praag: de leukste stad van Tsjechië

Stedentrip Praag: de leukste stad van Tsjechië

Door: Michèl - Op: 09-09-2019 - Gewijzigd: 27-09-2019
Zodra je één voet op Tsjechische bodem zet en je hebt nog geen bier in je handen, dan klopt er iets niet. Tsjechië is het land waar per hoofd van de bevolking het meeste bier ter wereld wordt gedronken. In Praag kost een normaal biertje slechts één euro. Geen zorgen, Praag heeft veel meer te bieden dan bier alleen. Vakantiehuishurenonline.nl gaat er voor zorgen dat je alle ins en outs van deze stad te weten komt voor de ultieme stedentrip naar Praag te weten komt. Daar gaan we.  

Citytrip Praag: het oude en nieuwe gedeelte

“Staré Město” of te wel de oude stad: hier moet je uitkijken dat je niet verdwaalt. Smalle straatjes, alles lijkt het zelfde. Lopen we nu rondjes? Hé, daar is dat restaurantje die we vijf minuten geleden gepasseerd zijn. “Staré Město” heeft jou de meest bekende bezienswaardigheden te bieden zoals o.a. het Oudestadsplein en het Astronomisch uurwerk van Praag. Een stedentrip in Praag heeft jou ook “Nové Město”, of te wel de nieuwe hippe stad, te bieden. Hier vind je het Dansende Huis en het Karelsplein, het 13de grootste plein ter wereld.

Eat local

Je kunt in de vele Tsjechische restaurants terecht voor een authentieke maaltijd. Van het woord: vegetarisch hebben de meeste Tsjechen nog nooit gehoord. Vlees in alle soorten en maten domineert het menu van alle lokale restaurants. Om deze flinke maaltijd te kunnen verteren, bestel je een biertje tijdens je Citytrip in Praag. Let wel op, als je genoeg hebt van de inhoud van je bierpul, dien je een viltje op de bovenzijde van je glas te leggen. Geen bierviltje op je glas? Dan vullen de obers jouw glas gewoon bij. In Praag leg je door de vele bezienswaardigheden genoeg kilometers af om zonder enig schuldgevoel te genieten van een Tsjechische traktatie: Trdelník! Dit is gesuikerd deeg gevuld met chocolade, ijs, slagroom en fruit. Smullen! Een must-eat tijdens je stedentrip in Praag!

Openbaar vervoer tijdens je stedentrip

Van de tram snel overstappen naar de metro? Niet in het centrum van Praag. Het centrum van Praag is goed beloopbaar. Iedere tien meter is er wel iets nieuws te zien, dus met de benenwagen mis je helemaal niks. Geen fan van urenlang lopen? Koop dan in één keer een dagkaartje voor het openbaar vervoer. Dat is goedkoper dan losse kaartjes. Dit geldt trouwens ook voor je trip van en naar het vliegveld. Boek geen taxi, maar koop meteen een dagkaartje voor het openbaar vervoer, of wellicht zelfs een drie-dagen kaartje. Dit is veel goedkoper.

Wil jij er even tussen uit? Genieten van een mix van ontspanning en cultuur dan is een stedentrip Praag de perfecte getaway. Ontdek de tientallen bezienswaardigheden in een paar dagen tijd.


 

 

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Nerudova 6 personen / 4 kamers / 3 slaapkamers Aanbieding! Spa Apartment 14 personen / 6 kamers / 5 slaapkamers Aanbieding! O21 4 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Manes Apartment 4 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Aanbieding! Hodkovičky 4 personen / 2 kamers / 1 slaapkamer Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte