Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Stedentripje naar Athene

Stedentripje naar Athene

Door: Nicole - Op: 31-05-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Athene is een prachtige stad met veel overgebleven gebouwen uit de oudheid. Bezoek het indrukwekkende pantheon op de Akropolis en de Tempel van Zeus. Ga s'avonds uit op de Plaka en geniet van Griekse gerechten en raki. De stad biedt daarnaast een aantal interessante musea waaronder het Nationaal Archeologisch museum waar vondsten te bewonderen zijn zoals het dodenmasker van Agamemnon. Ontdek deze Griekse hoofdstad en laat je verrassen door alles wat Athene je te bieden heeft.

Het oude Athene

Athene is een eeuwenoude stad met vele goedbewaarde geheimen en gebouwen. Als je deze stad bezoekt zijn er een aantal must-sees waar je niet omheen kunt. Zo is de Akropolis zeker de moeite waard om te bezoeken net zoals het parlementsgebouw, de tempel van Zeus, de Poort van Hadrianus en nog een aantal andere bijzondere overblijfselen uit de oudheid.

Pantheon & de Tempel van Zeus

Het Pantheon op de Akropolis, is een tempel gewijd aan de godin Pallas Athena. De tempel is in Dorische stijl gebouwd en staat op de 156 meter  hoge tafelberg. Deze imposante bezienswaardigheid domineert het beeld van de stad. Ook de Tempel van Zeus, die gewijd is aan de God Zeus is indrukwekkend. De tempel bestond bij de bouw uit 104 Korinthische zuilen van ieder 17 meter hoog. Tegenwoordig staan er nog maar 15 zuilen overeind en 1 ligt op de grond nadat die is omgewaaid na een heftige storm in 1852. Bij deze tempel in de buurt staat de poort van Hadrianus, een Romeinse triomfboog van 18 meter hoog. De poort moest de grens tussen het oude en nieuwe gedeelte van de stad aanduiden. Aan de ene kant staat de inscriptie 'dit is Athene, de oude stad van Theseus' en aan de andere kant 'dit is de stad van Hadrianus en niet van Theseus'.

Theaters, de Plake & de Agora

Verder kun je het Dionysus theater bezoeken in Athene. Dit is het oudste theater van Europa en is door de jaren heen steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig is het een ruïne en wordt het niet meer gebruikt voor theatervoorstellingen. De Plaka is het centrale punt van Athene waar je vele restaurants, terrasjes en winkelstraatjes ziet. Dit gedeelte van de stad is erg toeristisch en s'avonds een gezellige plaats om de avond door te brengen. Waar nu de Plaka the place to be is voor toeristen, was vroeger de Agora het hart van het oude Athene. Hier vond het sociale leven plaats, evenals de politiek focus en het zakelijke en administratieve leven.

De Lukavittos heuvel & het nationaal museum

Tot slot is het bezoeken van het Nationaal Archeologisch museum zeker de moeite waard. Dit is een van de mooiste museums van Europa en heeft 2 verdiepingen met 60 zalen. Hier kun je archeologische vondsten van de prehistorie tot de late oudheid bewonderen. De hoogtepunten van het museum zijn de fresco's van de huizen op Santorini en de in Mycene gevonden goudschat met het dodenmasker van Agamemnon. Daarnaast mag de Lykavittos heuvel, de hoogste heuvel van Athene niet overgeslagen worden. Op de heuvel staat een kleine, witte kapel genaamd de Agios Georgios. De berg is vernoemd naar de wolven die er ooit op gewoond hebben en het uitzicht is adembenemend.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Aanbieding! Villa Agnanti 26 personen / 15 kamers / 10 slaapkamers Aanbieding! Villa Konaki 5 personen / 3 kamers / 2 slaapkamers Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte