X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Tips om gezond te blijven op vakantie

Tips om gezond te blijven op vakantie

Door: Lianne - Op: 14-06-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
Het ligt er natuurlijk aan waar je op vakantie gaat. Blijf je in Europa? Of ga je een verre reis maken?  In Europa zijn de gezondheidstips natuurlijk anders dan de tips voor verre reizen.  Natuurlijk zijn er de standaard regels zoals alleen water drinken uit verzegelde flessen en nooit rauwe schaal en schelpdieren eten. Maar er zijn ook regels die niet bij iedereen bekend zijn. Die zetten wij nu voor je op een rij zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan en je de hele vakantie kunt genieten zonder ziek te worden.

Goed voorbereid en relaxed op vakantie

Maak voor je op reis gaat een kopie van je paspoort en zet hem ook in je mailbox voor het geval dat je je paspoort kwijtraakt.  Als je een verre reis gaat maken is het natuurlijk altijd belangrijk om te kijken welke vaccinaties je nodig hebt. Begin met het halen van vaccinaties altijd 6 tot 8 weken voor vertrek want voor sommige vaccinaties moet je vaker terugkomen. Als je je vaccinaties hebt gehad krijg je het 'International Certificate of Vaccination'. Bewaar dit bewijs goed tijdens je reis. Als je in het dagelijks leven medicijnen gebruikt neem op vakantie dan altijd meer dan genoeg mee en stop deze in je handbagage zodat ze niet te koud worden. Was op vakantie je handen regelmatig en met zeep. Vooral voor en na het gebruik van het toilet en voor en na het koken in je vakantie bungalow.  Het is ook niet overbodig om je ziektekosten- en reisverzekering extra goed te checken voordat je op reis gaat. Wil je gevaarlijke sporten beoefenen en ben je daar voor verzekerd?

Rust en vers voedsel

Neem na een lang reis een dag rust op plaats van bestemming,  zodat je lichaam kan bijkomen van de reis en van een eventuele jetlag. De beste gezondheid tip die we je kunnen geven tijdens de reis is blijf voldoende water drinken. Let wel op dat het water is uit de eerder genoemde verzegelde flessen mineraalwater. Je kunt uitdroging herkenning door aan je huid te trekken als je huid 'even rechtop blijft staan' ben je aan het uitdrogen. Als je even geen zin hebt in water kun je ook komkommer of watermeloen eten deze bevatten ook veel water en zijn ook nog eens erg lekker. Omdat je door de warmte veel vocht verliest is het goed om wat meer zout te eten dan normaal om het vocht een beetje vast te houden. Voedselvergiftiging is de meest voorkomende ziekte op vakantie. Dit kun je voorkomen door geen voedsel te kopen wat aangeboden wordt bij marktkraampjes, eet geen ongewassen groenten en fruit en was en snij je fruit en groente, zolang het kan doe je dit zelf zodat je weet dat het in orde is. Eet niet van buffetten die urenlang warm gehouden worden of in de zon staan want dit is een broedplaats voor bacteriën. Het is ook belangrijk om alleen vlees en vis te eten als het goed gebakken of gekookt is.

Voorkom ziektes

Als je naar een land gaat waar veel muggen voorkomen zorg dan dat je een muggenwerend middel bij je hebt en goed bedekkende kleding draagt. Slaap onder een klamboe en zet de airconditioning aan op de slaapkamer, op deze manier verklein je de kans op vervelende ziektes als dengue en malaria. Diarree is een veel voorkomend probleem op vakantie, neem dan ook altijd diarreeremmers mee op reis. Als je diarree hebt zorg dan dat je genoeg blijft drinken.

Laat je vakantie niet bederven door ziek te worden op vakantie!

Een vakantiehuis huren? Hier vind je vele aanbiedingen voor vakantiehuizen

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte