Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Tips om goedkoop te vliegen

Tips om goedkoop te vliegen

Door: Lianne - Op: 05-06-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
ZieZo Vakantiehuizen biedt geen complete pakketreizen aan, dit betekent dat je alleen een vakantieverblijf boekt exclusief vervoer. Het voordeel hiervan is dat je meestal goedkoper uit bent en zelf je gewenste vervoer kunt regelen.

Om je naast het vakantiehuis huren te helpen met het zoeken van het goedkoopste vliegticket hebben we onderstaand enkele tips vermeld om goedkoop te vliegen. Er zijn een aantal manieren om te profiteren van voordelige vliegtickets, maar dan moet je ze natuurlijk wel weten!

Boek een vliegticket zo vroeg mogelijk

Boek een vliegticket zo vroeg mogelijk. Het komt zelden voor dat een last minute ticket goedkoper is. Hoe eerder je boekt hoe meer kans je maakt op de goedkoopste stoel van het vliegtuig.

Boek een retourticket

Raar maar waar, een retourticket bij een lijndienstvlucht is 9 van de 10 keer goedkoper dan een enkele lijndienstvlucht. Controleer dit voor de zekerheid altijd even bij de aanbieder en/of luchtvaartmaatschappij. Bij charter maatschappijen (bijvoorbeeld Transavia, EasyJet, Arke Fly en Aer Lingus ) zijn enkele vluchten meestal goedkoper. 

Boek een vliegticket op bepaalde dagen

In de meeste gevallen is een vliegticket het goedkoopst bij vertrek op een dinsdag, woensdag of donderdag. Het is namelijk gebleken dat een vliegticket duurder is wanneer een overnachting op zaterdag of zondag is ingesloten. Een weekendje weg is dan ook het voordeligst wanneer je op een donderdag vertrekt en op een maandag terugkomt. De vluchtprijzen zijn meestal het hoogste in de volgende periodes: schoolvakanties, weekenden en nationale feestdagen. Niet alleen de vliegtickets zijn in deze periodes het duurst, maar ook de hotels en appartementen.  Het is ook altijd de moeite waard om de prijzen van de vliegtickets te vergelijken wanneer je een dag eerder of later vertrekt en/of aankomt.

Boek een vliegticket op bepaalde tijdstippen

Een ochtendvlucht of nachtvlucht zijn vaak voordeliger dan vluchten in de middag of vroeg in de avond. Vooral met stedentrips binnen Europa vliegt iedereen het liefst zo gunstig mogelijk.

Pak weinig bagage

Luchtvaartmaatschappijen hanteren een maximum hoeveelheid ruimbagage. De toegestane hoeveelheid staat vermeld op je ticket. Check altijd voor vertrek de actuele bagagevoorschrifen van de airline. Houd je aan de bagage voorschriften want de kosten voor overbagage kunnen hoog oplopen. Daarnaast is het belangrijk om de voorschriften van de handbagage goed te checken. Mocht je handbagage niet voldoen aan de juiste afmetingen of kilo's dan kan dit financiële gevolgen hebben.

Vergelijk prijzen

Vergelijk de vliegticket prijzen bij verschillende aanbieders en airlines. Het kan soms honderden euro's verschillen per aanbieder. Controleer de vluchttarieven altijd op de website van de luchtvaartmaatschappij. Boeken via de website van de luchtvaartmaatschappij is meestal net zo eenvoudig als bij een aanbieder en vaak betaal je minder boekingskosten bij een rechtstreekse boeking bij de airline. Een nadeel kan zijn dat de website van een luchtvaartmaatschappij niet in het Nederlands is en ook geen Nederlandse klantenservice heeft.

Kies een goedkoop vliegveld

Soms is een vertrek en aankomst van een andere luchthaven goedkoper dan een andere luchthaven. Lokale luchthavens die voor vele Nederlanders vanwege de ligging en prijs aantrekkelijk zijn, zijn Rotterdam, Groningen, Maastricht, Eindhoven, Brussel-Zuid, Niederrhein, Münchengladback, Frankfurt, Düsseldorf en Münster. De meeste grote steden, zowel binnen als buiten Europa, hebben meerdere luchthavens waar de tarieven opmerkelijk kunnen verschillen.

Kies voor een lowbudget vliegmaatschappij

Goedkope luchtvaartmaatschappijen als Transavia, Easyjet en Ryanair hanteren zeer lage vliegtarieven. Houdt er rekening mee dat deze vluchten meestal landen op een luchthaven buiten de stad. Verder moet je bij deze lowbudget airlines niet de beste service en stoelruimte verwachten.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte