Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Tips voor jouw vakantie naar Italië

Tips voor jouw vakantie naar Italië

Door: Vakantiehuis huren online - Op: 24-10-2022
Of het nu koud of warm is buiten, een stedentripje naar Italië kan altijd wel. Italië heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Zelfs in de winter kun je daar een mooie week beleven en zul je een prachtige vakantie hebben. Mocht je nog wat vakantiedagen over hebben en niet weten wat je ermee moet. Overweeg dan eens om een weekje Italië te boeken. Twijfel je nog? of heb je al geboekt, maar weet je nog niet zo goed wat je precies moet bezoeken in het land van pizza en pasta? Lees dan vooral even verder.

In deze blog worden de mooiste plekken in Italië namelijk nog eens toegelicht.

Toscane

De wijnliefhebber kan Toscane zeker niet overslaan. Je kan hier namelijk heerlijk wijn proeven samen met lokale lekkernijen. Dit ook nog eens met het mooiste uitzicht, want Toscane is met zijn overdaad aan cultuur echt prachtig om te zien. Veel van de belangrijkste wetenschappers van de wereld hebben hier gewoond. Denkt daarbij aan Leonardo da Vinci of Michelangelo. Zeker de moeite waard om een keer te bezoeken dus.

Sicilië

Ben je meer van de natuur dan de cultuur? Bezoek dan voor het eiland Sicilië eens. Sicilië is het grootste eiland van de Middeleeuwse zee en ligt in het zuiden van Italië. Het staat bekend om het prachtige vulkanische landschap. De echte toeristische trekpleister die je zeker niet over mag slaan is de Etna. Dit is een nog actieve vulkaan waar je naartoe kan hiken. De perfecte wandeling voor de echte avonturier.

Rome

Hoofdstad Rome kan natuurlijk ook niet missen in dit rijtje. In Rome zie je de geschiedenis van duizenden jaren terug gecombineerd met het de echte Italiaanse cultuur. Je vindt hier prachtige gebouwen waar je verschillende tijdperken in terug kunt vinden, van de Middeleeuwen tot de Renaissance. Daarnaast zijn er honderden restaurantjes te vinden om de Italiaanse keuken te kunnen proeven.

Zuid-Tirol

Zuid-Tirol brengt weer een heel ander stukje van Italië met zich mee. Helemaal in het noorden vind je namelijk minder historie en meer aanbod van vrijetijdsactiviteiten. De wintersporter kan hier namelijk volop genieten. Tirol staat bekend om het landschap van gebergtes. De ideale locatie voor de sport- en natuurliefhebber dus. In de zomer is er hier volop wandelplezier en kan de wandelliefhebber hiken van hut naar hut. In de winter barst het wintersportseizoen hier los. Totaal anders dan de rest van Italië dus, maar wellicht een optie als je van de natuur houdt.

Venetië

Tot slot is Venetië ook zeker een bezoekje waard. Venetië staat bekend om grachten en gondels. Hier kun je terecht voor een romantische gondeltocht door de straten van de stad. Daarnaast kun je ook hier prima terecht voor het proeven van de Italiaanse cultuur.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte