X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Top vijf ongerepte stranden

Top vijf ongerepte stranden

Door: Sidrah - Op: 19-06-2019
Overconsumptie is een groot probleem vandaag de dag. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de straat vervuild wordt, maar ook het strand helaas de dupe is hiervan. In dit artikel nemen we een duik in de meest idyllische, onbedorven stukjes paradijs waarbij het strand onaangeraakt is gebleven. Kom hier te weten welke verborgen gebieden je tijdens je vakantie kan bezoeken en laat je inspireren om andere stranden zuiver te houden!

Als we niet snel de overconsumptie van wegwerpplastic tegengaan, lopen we het risico onze kustlijnen te verliezen onder een zee van afval. In het volgende artikel duiken we in 's werelds meest idyllische, onbedorven stukjes paradijs, om te laten zien wat we in gevaar brengen door ons ondoordachte gedrag. We leggen verborgen gebieden bloot in de hoop dat we de wereld wekken voor de schatten die we binnen handbereik hebben; rijkdom die we moeten behouden, zodat onze kinderen kunnen genieten van dezelfde natuurlijke pracht. Ook u kunt hieraan bijdragen en de plasticvervuiling tegengaan door voor een milieuvriendelijke waterdispenser te kiezen.

Bescherm het strand

Of het nu gaat om hun kristalheldere water, parelwitte zand of betoverende onderwaterleven - elke plek verdient bescherming. Lees verder om meer te leren over vijf opmerkelijke en onaangetaste bestemmingen.

Het produceren van plastic is niet alleen slecht voor het milieu, het feit dat veel plastic niet of slecht te recyclen is is ook een zeer groot probleem. Bij ieder rietje dat je in je cocktail gestoken krijgt, of flesje water dat je koopt vorm je onderdeel van het probleem. Niet met opzet natuurlijk, maar plastic dat bestemd is voor eenmalig gebruik vormt een van de grootste gevaren voor onze wateren. De Europese Commissie is zelfs al zover dat het nadenkt over een algeheel verbod op rietjes en plastic verpakkingsmateriaal

Vijf prachtige en schone stranden

Op dit moment zijn er door de verschillende stromingen in de oceanen, vijf plekken waar het meeste plastic zich ophoopt. Deze plekken worden gemonitord en zullen, als het goed is, vanaf 2019 grondig worden schoongemaakt. Deze schoonmaak is met name te danken aan de Nederlander Boyan Slat van The Ocean Cleanup. Deze jonge Nederlander maakte zijn profielwerkstuk over dit onderwerp en van het een kwam het ander. In eerste instantie was de grote schoonmaak gepland voor 2020, maar omdat er zo gigantisch veel donaties zijn binnengekomen is besloten om al eerder aan de schoonmaak te beginnen. Boyan en zijn team schatten in dat zijn 50% van het plastic uit de oceanen kan verwijderen in een tijdbestek van 5 jaar. Een fantastisch vooruitzicht.
Gelukkig zijn er ook nog heel veel fantastische stranden over de hele wereld die absoluut een bezoek waard zijn. Hieronder een top 5 van stranden die je op je bucketlist kan bijschrijven en ook nog eens niet (al te) ver weg zijn!

5. Domburg - Nederland

Omschreven als het mooiste strand van Nederland. In het knusse Domburg ben je meteen in de vakantiesfeer. Ook al ga je maar voor een dagje. Je kunt met gemak uren uitwaaien in Domburg langs de kilometerslange kust. Domburg ligt aan de Zeeuwse kust en ligt maar 20 minute rijden bij Middelburg vandaan. Zeker de moeite waard om deze zomer een keer naar toe te rijden.

4. Navagio Beach - Griekenland

Ook wel Shipwreck Beach genoemd, is een strand op het eiland Zakynthos. Het is een klein, afgelegen strand dat zich kenmerkt door fantastisch wit zand en een helderblauwe zee. Daarnaast ligt er midden op het strand een heus wrak dat je kunt bekijken. Wees wel heel erg voorzichtig, want de tocht naar het strand kan gevaarlijk zijn. Er worden ook tours naar het strand aangeboden, dus als je geen zin hebt om te rijden dan heb je de optie om een georganiseerde tour te boeken. Als je nog een reden zoekt om naar Griekenland te gaan, dan kan dit strand zo maar eens de doorslag geven. 

3. Plage de Saleccia - Corsica 

Als je op zoek bent naar een parelwit strand met een azuurblauwe zee waar de hele dag heerlijk van de zon kunt genieten dan zijn de stranden van Corsica een absolute aanrader. Niet alle stranden zijn even rustig, dus zorg ervoor dat je of vroeg gaat of een strand uitzoekt dat nog wat minder bekendheid geniet. Plage de Saleccia is een populair strand en je zult het dan ook ni

et voor jezelf alleen hebben, maar dat is met een strand als dit ook wel te begrijpen. De omgeving is prachtig, en hoewel het een flinke tocht is om er te komen, als je er eenmaal bent wil je waarschijnlijk nooit meer weg.

2. Ksamil Beach - Albanië 

Albanië is waarschijnlijk niet de eerste plek waar je aan denkt als je een strandvakantie plant, maar de stranden in Albanië zijn de moeite waard om te gaan. Albanië heeft een fantastische kust met vele ongerepte stukken strand. Ksamil Beach is populair bij vakantiegangers, maar is qua drukte niet te vergelijken met stranden in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk. Je kunt hier volop genieten van een hapje en een drankje en heb je zin om een stukje te zwemmen dan heeft dit strand zijn eigen privéeilandje waar je naar toe kunt.

1. Nissi Beach - Cyprus

1. Witter wordt het niet! Dit strand is zo schoon dat het een ‘Blue Flag’ keurmerk van de Foundation for Environmental Education (FEE) heeft gekregen. Dit keurmerk wordt uitgedeeld aan stranden en of reisaanbieders van eco-tours die voldoen aan zeer strenge eisen. Mocht je een bezoek aan dit strand brengen dan kun je er dus van verzekerd zijn dat het er niet alleen waanzinnig wit is, maar ook schoon. 

Tijd om actie te ondernemen

Als we willen dat de bovenstaande stranden er over 10 jaar nog zo mooi en schoon bijliggen als nu dan zullen we drastische maatregelen moeten nemen. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de rommel die we zelf hebben veroorzaakt op te ruimen. En hopelijk vinden we snel een alternatief voor plastic zodat we de productie van plastic kunnen terugschroeven en misschien zelfs wel helemaal kunnen uitbannen. Dat zou goed nieuws zijn voor de natuur.

De auteur

Sidrah is de belangrijkste woordkunstenaar van Waterlogic en helpt de boodschap over het belang van waterbeheer te verspreiden. Sidrah illustreert het verwoestende effect dat de menselijke bevolking heeft op een aantal van onze meest gewaardeerde bestemmingen.
We leven op een prachtige planeet, maar de aarde wordt steeds meer bedreigd. Of het nu gaat om plasticvervuiling die onbetreden utopieën bederft of extreme waterverspilling die natuurlijke habitats overmatig belast. Waterlogic is de uitdaging aangegaan om het bewustzijn van de potentiële catastrofe te vergroten, in de hoop dat we veranderen voordat het te laat is.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte