X Let op:
Wil je een vakantiehuisje boeken waarbij (een gedeelte van) de groep jonger dan 21 jaar is? Lees deze informatie eerst!
x BELANGRIJK | Vakantiehuis boeken voor jongeren: zo werkt het.

Volgens de Nederlandse wet mag je vanaf je 18de zelfstandig een boeking maken voor een vakantiehuis. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je hebt toestemming van je ouders, mag je volgens de wet ook gewoon een vakantiehuisje boeken. Sommige vakantiehuizen / vakantieparken staan echter slechts beperkt of geen groepen jongeren toe. Of jongeren zijn toegestaan, kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de periode waarin jullie willen boeken, de grootte van de groep en de leeftijd van de oudste & jongste vakantieganger.

Om die reden is het noodzakelijk om een aanvraag in te dienen wanneer één of meerdere deelnemers van de groep jonger dan 21 jaar zijn.

De boekingsaanvraag gaat als volgt in zijn werk:

- Zoek naar een geschikt huisje op vakantiehuishurenonline.nl;
- Scroll naar de boekingskalender (beneden aan de pagina) en selecteer de gewenste aankomstdatum;
- Selecteer vervolgens de gewenste verblijfduur;
- Klik nu op "Jongeren aanvraag". Je gaat nu naar een apart formulier;
- Vul het formulier in en verstuur de aanvraag.

Na ontvangst van dit formulier gaan wij bij onze partners ter plaatse navragen of jullie boeking is toegestaan. Hierover zullen jullie dan per mail bericht ontvangen.

Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Vaccinatie op reis

Vaccinatie op reis

Door: Carlijn - Bron: Telegraaf - Op: 28-04-2014 - Gewijzigd: 06-04-2017
Wist je dat bestemmingen als Turkije, Marokko, Kroatië en Egypte allen risico bestemmingen zijn op het gebied van infectieziekten? Wist je dat je dus eigenlijk zou moeten worden ingeënt wanneer je deze bestemmingen bezoekt? Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen zich niet laten inenten voordat ze op vakantie gaan, terwijl dit eigenlijk wel zou moeten. Anders kan dit voor vervelende medische taferelen zorgen, en dat wil je natuurlijk kosten wat kost voorkomen. Lees verder over vaccinaties op vakantie en laat je informeren!

Maar liefst een half miljoen Nederlanders gaan op vakantie naar een land met verhoogd risico op infectieziekten zónder zich te laten vaccineren. Dat is gebleken uit onderzoek van Gezondopreis.nl. De website heeft over een periode van twee jaar ongeveer 800 mensen ondervraagd die een reisje hebben geboekt naar een zogenaamd risicoland. 37% van de ondervraagden is zich niet bewust van de noodzaak van het inenten. Wanneer het risico-land dichterbij huis ligt, dan ligt het percentage zelfs op 39%.

Dichterbij huis dan men denkt

“Veelal wordt gedacht dat een risico bestemming automatisch ver weg ligt, maar dat is absoluut niet waar. 75% van de risicolanden ligt vrij dicht bij Nederland, denk bijvoorbeeld aan Kroatië, Turkije en Egypte”, aldus Maarten Boomsma, hoofd Medische zaken bij Glaxo-Smith-Kline en tevens arts. Als ver-weg-risico-bestemmingen worden o.a. Thailand, Kenia, Gambia, Tanzania, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Suriname, China, Zuid Afrika en Costa Rica genoemd.

Gebrek aan informatie

Bijna anderhalf miljoen Nederlandser gaan wel eens op vakantie naar een risico land waar het mogelijk is om een infectieziekte op te lopen. In 2011 liet 39% zich niet inenten, dat aantal is nu gedaald tot 33%. Dit is toch een mooie verbetering. Van de mensen die zich niet laten vaccineren, is 75% niet geïnformeerd over de risico's op het gebied van gezondheid. Tweederde van de vakantiegangers is echter van mening dat de verantwoordelijkheid van het verstrekken van deze info bij de reis organisaties ligt.

Boomsma verklaart: “Nederland is een land met weinig gezondheidsrisico's. Men gaat op vakantie naar een land waar deze risico's veel hoger zijn. Wanneer de reisbureaus hier geen info over geven, dan is het wel aangeraden om zelf het nodige research te doen. Bezoek eventueel een travel clinic, ggd of vaccinatiecentrum."

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte