Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Vakantie Porto Portugal

Vakantie Porto Portugal

Door: Mai - Bron: De Telegraaf - Op: 18-08-2014 - Gewijzigd: 06-04-2017
Ben je de nasleep van orkaan Bertha zat en wil je nog snel even genieten van mooi weer voordat je weer moet gaan werken? Boek dan een last-minute en huur een vakantiehuis in Porto! Noord-Portugal is prachtig, er is veel rust en natuur te zien maar ook veel cultuur. Ontdek waar Harry Potter schrijfster J.K. Rowling haar inspiratie vandaan haalde, geniet van prachtige uitzichten over de oude stad en proef echte portwijn! Lees verder om te ontdekken wat er nog meer te beleven is in Porto, Portugal.

De vakantie in het Noorden van het land is dan wel al voorbij, maar voor de rest van ons is hij nog in volle gang! Wil je toch nog gauw even weg, of ben je al een vakantie aan het plannen voor het komende seizoen? Denk dan eens aan een vakantie naar Noord-Portugal! Deze week nemen we je mee op vakantie naar Porto, een oude stad waar rust en groen te vinden is, maar ook veel indrukwekkende versieringen. Een vakantie in Porto, Portugal belooft veel cultuur, zoals de Dom Luis I brug, de gouden rivier de Douro en Vila Nova de Gaia. Wil je voor je verblijf graag een vakantiehuis huren in Porto? Bekijk dan ons aanbod van vakantiehuizen in Porto.

Porto en Harry Potter

Porto en Harry Potter, je vraagt je nu vast en zeker af wat deze twee met elkaar te maken hebben. Ga je op vakantie in Porto, Portugal, dan is Harry Potter echter onvermijdelijk. De auteur van de Harry Potter boeken, J.K. Rowling, heeft namelijk in Porto gewoond en uit die stad heeft ze veel inspiratie gehaald voor haar boeken. De Kathedraal van de Literatuur (Liverio Lello) met een oude wenteltrap en de geur van oude boeken bijvoorbeeld, doen direct denken aan het sprookje.

Andere dingen Noord-Portugal

Vind je Harry Potter niet zo leuk? Dan kun je evengoed een prachtige vakantie in Porto, Portugal beleven. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens een keer wijn willen proeven? Er is geen plek op aarde waar je dat beter kan doen dan in Porto! Hier kun je bijvoorbeeld echte portwijn proeven. Deze wordt namelijk in de wijngaarden van Porto gemaakt. Huur je een vakantiehuis in Porto, dan kun je ook veel geschiedenis van de stad proeven. Zo zijn het oude station en het oude beursgebouw uit 1834 zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van belevenissen in Porto. Uiteraard zijn er ook andere steden in Noord-Portugal waar veel geschiedenis en cultuur te snuiven is. Liever een stapvakantie? Bekijk dan eens ons aanbod van vakantiehuizen in Albufeira.

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte