Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Vakantiebestemming en de Franse wetgeving

Vakantiebestemming en de Franse wetgeving

Door: Tara - Bron: ANWB - Op: 25-09-2012 - Gewijzigd: 10-04-2017
Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk op lekker uit te rusten of is je favoriete vakantiebestemming het land Frankrijk. Dan is het belangrijk om flitspaalsignalering van je navigatie te verwijderen en een alcoholtest aan te schaffen. Zo krijg je geen onnodige boetes tijdens een heerlijke vakantie waarvan genoten zal worden. 

Houd jij van de ongerepte natuur, prachtige wilde landschap en rust dan kies je voor Frankrijk als je vakantiebestemming. Frankrijk is een van populairste landen waar men op vakantie gaat. Voor allerlei soorten kan je terecht in de land dat wordt gekenmerkt door de natuur en de mode. Een wintersportvakantie in een van de berggebieden in Frankrijk, heerlijk genieten van een zonvakantie  op het strand of winkelen tijdens een stedentrip in Parijs, dat kan allemaal in dit schitterend land. 

Verwijder de flitspaalsignalering op je navigatieapparatuur

Wanneer je vakantieverblijf een vakantiewoning is dan reis jij hier meestal heen met een auto. In Frankrijk zijn enkele regels die van belang zijn om na te leven wanneer je vakantie gaat om te voorkomen dat je een boete moet betalen van je zuur verdiende vakantie geld. Het reizen met een auto om op de vakantiebestemming terecht te komen gebeurd bijna altijd met een navigatie apparaat dat je de weg wijst. In verschillende landen in Europa is de software die je waarschuwt voor een flitspaal verboden en onder deze landen valt ook Frankrijk. Voordat je vertrek naar je vakantiehuis is het dus belangrijk om deze software te verwijderen van je navigatie anders riskeer je een boete. Ben je in het bezit van een navigatie van TomTom dan is het mogelijk om de flitspaalsignalering om te zetten naar een gevarenzones. Meer informatie hier over vind je op de website van TomTom, hiermee voldoen je wel aan de Franse wetgeving waarbij je onderwer geen boet zult ontvangen.

Alcoholtest verplicht in de auto 

Naast de bovenstaande genoemde wetgeving is nog een andere regel waarbij je een boete kunt riskeren als je deze niet na leeft. In Frankrijk ben je namelijk sinds het begin van juli verplicht in het bezit te zijn van een alcoholtest. Het doel van deze wetgeving in Frankrijk is dat je zelf kunt nagaan of je te veel alcohol hebt gedronken. Mocht je niet in het bezit zijn van een alcoholtest wanneer je onderweg bent naar je vakantiewoning dan kun je een boete krijgen van zo'n elf euro. Zorg ervoor dat je geen onnodige boetes krijgt en koop een alcoholtest. 
 
Ga voorbereid op reis naar je vakantiehuis in Frankrijk, zo voorkom je dat je onnodige boetes dient te betalen. 
Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte