Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Vergeet de verzekeringpas & groene kaart niet

Vergeet de verzekeringpas & groene kaart niet

Door: Anne - Bron: Autowereld en Independer - Op: 01-08-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Heb je een vakantiehuisje bij ZieZo Vakantiewoningen geboekt en ga je binnenkort met het hele gezin met de auto op vakantie? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. ZieZo helpt jou hier graag mee. Hierbij enkele tips, namelijk: vergeet de groene kaart en een internationaal verzekeringspas, oftewel EHIC-pas, niet! Deze bewijzen mogen niet ontbreken. Met een groene kaart kun jij aantonen dat jouw auto verzekerd is en met de EHIC-pas heb je bewijzen dat je recht hebt op medische zorg. Lees snel verder!

Tips voor op vakantie

Ga goed voorbereid op reis. Heb jij jouw vakantiehuis bij ZieZo Vakantiewoningen geboekt? Vergeet dan de volgende tips niet voor een onvergetelijke vakantie. Lees nu gauw dit artikel verder!

Vergeet de groene kaart niet

De zomervakantie staat weer bijna voor de deur. Heb je vakantieplannen om binnenkort met de auto op vakantie te gaan? Dan mag de groene kaart zeker niet ontbreken. Deze groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs waarmee jij je kunt identificeren bijv. voor als jij met autopech langs de weg staat of als je een ongeluk krijgt. Deze mag dus niet onmisbaar zijn want met een groene kaart kun jij aantonen dat jouw auto verzekerd is.

Groene kaart weetjes

Het eerste weetje: op de groene kaart staat onder andere in welke landen je verzekerd bent, welk kenteken verzekerd is en in welke periode de verzekering geldig is. Het volgende weetje: is de groene kaart verplicht? Nee, de groene kaart is niet verplicht. Wij adviseren je om de groene kaart wel altijd mee te nemen als je in de auto rijdt. Zo heb je altijd jouw verzekeringsgegevens en telefoonnummers van de hulpverlener bij de hand. Het laatste weetje: zodra jij de groene kaart kwijt bent geraakt of deze is gestolen,dan kun je bij jouw verzekeraar een nieuwe groene kaart op vragen. De meeste verzekeraars doen dit gratis.

Internationaal verzekeringspas

De Europese verzekeringspas: European Health Insurance Card, oftewel EHIC, is een pas waarmee je recht hebt op medische zorg. De EHIC-pas is geldig in de gehele Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) en Australië. De pas is een jaar geldig en elke burger die een basisverzekering heeft afgesloten kan een EHIC-pas aanvragen. Bij sommige verzekeraars moet je de pas na een jaar opnieuw aanvragen en sommige zorgverzekeraars verlengen de pas zelf. Ga je binnenkort op vakantie en heb je nog geen EHIC? Neem dan contact op met jouw eigen zorgverzekeraar voor het aanvragen van de kaart.

Ga dus voorbereid op weg met de groene kaart en de verzekeringpas in je handbagage!

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte