Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Vier St. Patricks Day

Vier St. Patricks Day

Door: Ilse van Lith - Op: 13-02-2015 - Gewijzigd: 07-06-2018
Over een paar dagen gaat onder de rivieren carnaval weer van start. Wij zijn niet het enige land dat carnaval viert. Ook de Ieren kennen een soortgelijk feest met parades; St. Patrick's Day. Wil je een van de oudste St Patrick's Day-parades ter wereld in New York meemaken? Of het vuurwerk en de parade in Dublin zien? Bekijk dan snel de mogelijkheden die wij hebben om jouw St. Patrick's Day onvergetelijk te maken.

Over een paar dagen gaat onder de rivieren carnaval weer van start. Voor een paar dagen worden Eindhoven, Breda en Den Bosch omgedoopt tot Lampegat, Kielegat, en Oeteldonk. Wij zijn niet het enige land dat carnaval viert; verschillende landen kennen een soortgelijk feest. Een van de bekendste is natuurlijk het carnaval in Venetië, wat dit jaar van 7 februari t/m 17 februari gevierd wordt. Een minder bekend feest is het Ierse St. Patrick's Day.

St. Patrick's Day in Ierland

Tijdens St. Patrick's Day wordt de beschermheilige van Ierland, Sint-Patricius, herdacht. Dit feest wordt ieder jaar op 17 maart overal in Ierland gevierd. Zo wordt er in Dublin naast een optocht ook een grote vuurwerkshow bij de rivier de Liffey gehouden. Groen is de kleur van het festival. Vandaar dat veel festivalgangers groen dragen. Het is zelfs zo dat diegene die een andere kleur draagt geslagen of geknepen mogen worden door iemand die wel in het groen gekleed is. Niet alleen is de kleur groen terug te vinden in de kleding van de feestgangers, maar het bier wordt ook groen gekleurd.  Wil je het feest van dichtbij meemaken? Boek dan een van onze vakantiehuisjes in Dublin.

Andere landen waar St. Patrick's Day gevierd wordt

St. Patrick's Day wordt niet alleen in Ierland gevierd. Ook in landen waar veel mensen met een Ierse afkomst wonen, wordt deze beschermheilige herdacht. Zo kent New York een van de oudste parades ter wereld. Ben je al vaak genoeg naar Ierland geweest en wil je deze parade eens meemaken? Dan zijn onze vakantiehuisjes in New York misschien interessant voor jou.

Beannachtam ne Feile Padraig!

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte