Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Voor ieder wat wils: vakantie op Malta!

Voor ieder wat wils: vakantie op Malta!

Door: Valerie van der Looy - Bron: Malta.nl - Op: 22-09-2016 - Gewijzigd: 06-04-2017
Opkijken tegen de donkere en koude dagen is niet nodig. Boek alvast een heerlijke zomer vakantie naar een top bestemming als Malta. Op het eiland van deze dwergstaat schijnt de zon het hele jaar door en valt er weinig tot geen neerslag. Een heerlijke vakantie op Malta heeft wat te bieden voor iedere reiziger. Zo is er genoeg kunst en cultuur te bezichtigen, is er zon, zee en strand in overvloed en de uitgaansgelegenheden zullen je niet vervelen!

Wat heeft Malta te bieden

Malta, is een dwergstaat die zoveel meer te bieden heeft dan op het eerste oog te zien is. Doordat Malta in de middellandse zee ligt, beschikt het eiland over een heerlijk klimaat, met heel veel zonne-uren en weinig neerslag. Vooral in de zomermaanden vanaf midden april tot en met november valt er weinig tot geen neerlag in Malta en de nabij gelegen eilanden. Het is dus de perfecte locatie voor iedereen die in de vakantie liever het slechte weer vermijd. Op Malta heb je de mogelijkheid om een Engelse taalcursus te volgen. De meeste cursussen hebben een flexibel schema, dat houdt in dat je 's ochtends les krijgt, en 's middags vrij bent. Hiermee combineer je het leren van Engels met het houden van een vakantie.

Sport

Malta heeft voor iedere soort reiziger wel iets te bieden. Voor de actievelingen is er op Malta erg veel mogelijkheid om verschillende watersporten te beoefenen. Zo kan er volop gedoken en gesnorkeld worden. Rondom het eiland liggen veel soorten militaire wrakken, deze kunnen vanaf de kust of met een boot worden bereikt. Het middellandse zee water is erg warm waardoor Malta ook beschikt over schitterende onderwater flora en fauna. Is duiken niet zo jou ding? Geen probleem, kajakken, windsurfen, jetskiën, roeien en zelfs wandelen zijn sporten die beoefend kunnen worden.

Kunst en cultuur

Ben je in Malta, neem dan zeker de tijd om met een veerboot naar Gozo te gaan. Dit is een kleiner eiland dat naast Malta ligt. In Gozo vind je slaperige vissersdorpjes aan de zuidkust van Xlendi. De hoofdstad Victoria moet zeker niet vergeten worden. De authentieke en schilderachtige straatjes, de kathedraal, de hoger gelegen citadel en de musea zijn zeker het bezichtigen waard. Voor de echte cultuur fanaten zal Valletta hoog op het lijstje staan. Deze betoverde stad ademt kunst en cultuur. De architectuur in combinatie met de rijke geschiedenis maken dat deze stad zijn plaats op de UNESCO werelderfgoed lijst helemaal heeft verdiend.

Bruisend nachtleven

Maar natuurlijk zit niet iedereen te wachten op een actieve vakantie of een vakantie vol kunst en cultuur. Malta beschikt ook over een bruisend nachtleven, wat het een uiterst geschikte locatie voor een jongeren vakantie maakt. In de stad St. Julians en vooral in de wijk Paceville, vind je veel verschillende barretjes en cafés. Je vind hier ook genoeg discotheken en nachtclubs om de avond door te komen. Voor jongeren is Malta erg aantrekkelijk aangezien de prijzen redelijk laag zijn in vergelijking met andere bestemmingen voor jongeren vakanties. Ook hoeft er bij de meeste nachtclubs en discotheken geen entreegeld betaald te worden.
 

Top 5 vakantiehuizen Volgens onze specialisten Bekijk meer vakantiehuizen
Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte