Vakantiehuis huren online | Vakantie nieuws | Voorbereid op vakantie

Voorbereid op vakantie

Door: Lynn - Bron: Gezondheidsnet - Op: 14-03-2013 - Gewijzigd: 06-04-2017
Houd jij rekening met de gezondheidsrisico's van het land waar je op vakantie gaat? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat Nederlanders slecht voorbereid op vakantie gaan. Zo worden de benodigde vaccinaties niet altijd gehaald, aangezien de reizigers hier niet van op de hoogte zijn. Dit kan nare consequenties hebben, voor zowel tijdens de vakantie als erna. Let daarom goed op je gezondheid en de gezondheidsrisico's van het land in kwestie en haal die vaccinaties!

Uit onderzoek van TNS NIPO is gebleken dat reizigers te weinig rekening houden met de gezondheidsrisico's van het land waar ze op vakantie gaan. Dit onderzoek is gehouden onder ruim 800 Nederlanders die de afgelopen 2 jaar op vakantie zijn geweest in een risicoland, oftewel een land waar je snel een infectieziekte kunt oplopen. Van al deze respondenten is 14 procent ziek geworden tijdens of na de reis. Deze mensen kregen last van diarree en/of overgeven, voedselvergiftiging en allerlei huidproblemen. Deze verschijnselen verdwijnen vaak weer zodra men weer een tijdje in Nederland is en weer gewend is aan het gewone ritme. Er zijn echter ook ziektes die een aantal weken of maanden duren. Daarom is het altijd belangrijk om je goed voor te bereiden op de gezondheidsrisico's in het desbetreffende land.

Let op de benodigde vaccinaties

Als men opzoek is naar een vakantie, dan wordt er meer rekening gehouden met het vakantiehuis en hoever deze van het strand en de stad gelegen is. De gezondheid in het desbetreffende land wordt vaak als minder belangrijk beschouwd en hier wordt dus ook geen rekening mee gehouden. Vooral vakantiegangers naar verre landen dienen hier echter wel rekening mee te houden. Als je jouw vakantie naar een land als Kroatië, Turkije, Marokko of Egypte hebt geboekt, dan is het verstandig om je te laten vaccineren tegen bepaalde reizigersziektes, zoals hepatitis A en dergelijke. Zo'n 30 procent van de reizigers die naar deze landen gaan, laten zich echter niet vaccineren. Hier zijn een aantal redenen voor. Zo vinden ze dat dit teveel geld kost, zijn ze er zeker van dat zij niet ziek zullen worden of zijn ze angstig voor de mogelijke bijwerkingen van de vaccinatie. Wil jij je vakantie echter niet bederven door ziektes, ga dan voorbereid op vakantie.

Voorkom ziektes

Door het krijgen van vaccinaties voorkom je dat je ziek wordt. Je kan met een veel veiliger gevoel op vakantie en hierdoor geniet je uiteindelijk dus nog meer van die fantastische vakantie. Eén van de meest voorkomende reizigersziektes is hepatitis A. Zo'n 10 miljoen mensen wereldwijd raken besmet met dit virus. Zodra je deze ziekte hebt opgelopen, kun je hier weken tot maandenlang last van hebben. Met een vaccinatie valt dit probleem simpel te voorkomen. Bereid je dus goed voor en houd rekening met de gezondheidsrisico's van het land in kwestie. Zo ga je met een veel veiliger gevoel op vakantie en is de kans groter dat je de vakantie van je leven hebt.

Deel deze pagina!
Like ons op facebook! En blijf op de hoogte